Broodje hamburger met Italiaanse twist
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Broodje hamburger met Italiaanse twist

Broodje hamburger met Italiaanse twist

met tomatensalsa en basilicummayonaise

Met basilicumcrème en grana padano geef je deze burger een Italiaanse twist. Zet je tanden in het knapperige broodje en waan je voor even in Italië. Buon appetito!

Labels:
Familie
Allergenen :
Mosterd
Eieren
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Wit tarwebroodje

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

20 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

7.5 ml

Basilicumcrème met citroen

1 stuk(s)

Gekruide runderburger

20 gram

Grana Padanovlokken DOP

(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))

40 gram

Slamix met radicchio, rucola en bladsla

1.5 stuk(s)

Tomaat

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

½ el

[Plantaardige] roomboter

1 el

Extra vierge olijfolie

½ el

Zwarte balsamicoazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)918 kcal
Energie (kJ)3839 kJ
Vetten62 g
waarvan verzadigd19 g
Koolhydraten43 g
waarvan suikers9 g
Vezels5.3 g
Eiwitten44 g
Zout2 g

Benodigdheden

Kom
Kleine kom
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden en bak het broodje 6 - 8 minuten. Snijd de tomaten in kleine blokjes. Snipper de helft van de ui zeer fijn en snijd de rest in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn.

Salsa en mayo maken
2

Meng in een kom de fijngesneden ui, de tomatenblokjes, de knoflook, de extra vierge olijfolie en de zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout en bewaar apart. Meng in een kleine kom de mayonaise met de basilicumcrème met citroen.

Tip: Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan de helft van de mayonaise en de helft van de grana padano. Gebruik eventueel ook de helft van de extra vierge olijfolie voor de tomatensalsa.

Hamburger bakken
3

Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de runderburger samen met de uienringen 2 – 3 minuten per kant, of tot de hamburger gaar is. Strooi in de laatste minuut de helft van de grana padano-vlokken over de burgers.

Serveren
4

Snijd het broodje open en besmeer met de basilicummayonaise. Leg de hamburger erop, bedek met 3 el tomatensalsa per persoon en een beetje van de radicchio, rucola en bladsla. Meng de overige sla met de rest van de tomatensalsa en serveer ernaast. Garneer de salade met de overige grana padano.