Skip to main content
Papillot van zeebaars met ratatouille
Papillot van zeebaars met ratatouille

Papillot van zeebaars met ratatouille

met aardappelpartjes en basilicum-parmezaanmayonaise

"En papillote" is een Franse kooktechniek die "in papier" betekent. Ingrediënten worden in bakpapier of folie gevouwen en daarna gebakken. Deze methode stoomt het voedsel, waardoor het vocht en veel smaak vasthoudt!

Labels:
Familie
Allergenen :
Vis
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd45 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

120 gram

Zeebaarsfilet

(Bevat: Vis)

20 gram

Mix van ui en knoflook

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Pruimtomaat

½ stuk(s)

Citroen

Tomatenpuree

5 gram

Verse bladpeterselie & basilicum

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

10 gram

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

45 ml

Zoutarme groentebouillon

1.5 el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3654 kJ
Energie (kcal)873 kcal
Vetten57.6 g
waarvan verzadigd10.8 g
Koolhydraten50.6 g
waarvan suikers11.9 g
Vezels12.1 g
Eiwitten36.7 g
Zout1.5 g
Potassium280 mg
Calcium37 mg
Iron0.9 mg

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Keukenpapier
Aluminiumfolie
Hapjespan met deksel
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de aardappelen grondig en snijd in partjes. Dep de partjes droog en meng in een kom met een scheutje olijfolie, peper en zout. Verspreid over een bakplaat met bakpapier. Bak 25 - 30 minuten in de oven. 

Papillot maken
2

Halveer de citroen. Snijd een helft in plakjes en de andere helft in partjes. Snijd de bladpeterselie fijn. Leg elke dorade met de huid naar beneden op een groot vel aluminiumfolie. Breng op smaak met peper en zout. Bestrooi met de bladpeterselie. Leg wat citroenschijfjes op de vis. Houd 1 citroenschijfje per persoon apart ter garnering. Besprenkel de vis met de extra vierge olijfolie. Vouw het pakketje stevig dicht.

Groenten snijden
3

Bak de vis de laatste 10 - 12 minuten mee met de aardappelen in de oven (zie Tip). Bereid ondertussen de bouillon. Verwijder de zaadlijsten van de rode puntpaprika en snijd in dunne reepjes. Snijd de courgette en tomaat in blokjes.

Tip: Past de vis niet meer bij de aardappelen? Leg ze dan op een tweede bakplaat of op een rooster.

Ratatouille maken
4

Verhit een scheutje olijfolie in een grote hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de ui, puntpaprika en knoflook 2 - 3 minuten. Voeg de Siciliaanse kruiden en de tomatenpuree toe. Bak nog 1 minuut mee. Voeg de courgetteblokjes toe en bak 4 - 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Saus maken
5

Voeg de tomatenblokjes en de bouillon toe aan de hapjespan en laat de ratatouille, afgedekt, 6 - 8 minuten pruttelen. Snijd ondertussen het basilicum fijn. Rasp de Parmigiano Reggiano met een fijne rasp. Meng in een kleine kom de mayonaise met het basilicum en de Parmigiano Reggiano. Voeg citroensap toe naar smaak. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Serveer de ratatouille, aardappelen en vis over borden. Serveer de overige limoenpartjes en de basilicum-parmezaanmayonaise ernaast.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Zelfgemaakte vol-au-vent met bladerdeegkoekje

Zelfgemaakte vol-au-vent met bladerdeegkoekje

met ovenfriet en een frisse salade
Romige pasta pesto met kip

Romige pasta pesto met kip

met courgette en cherrytomaatjes
Gratin dauphinois met koolvis en spekjes

Gratin dauphinois met koolvis en spekjes

met courgette, prei en verse rozemarijn
Chorizo-aardappelstoof met spekjes

Chorizo-aardappelstoof met spekjes

met paprika, champignons en zure room
Pappardelle met garnalen in botersaus met knoflook

Pappardelle met garnalen in botersaus met knoflook

met een pangrattato met pistachenoten en pecorino
Fondant-aardappelen met vadouvanmayonaise

Fondant-aardappelen met vadouvanmayonaise

met broccolini, geroosterd amandelschaafsel en granaatappelpitjes
Dorade met paprikaboter en parmezaankoekjes

Dorade met paprikaboter en parmezaankoekjes

met zoete-aardappelpuree en bloemkool
Stoemp van spruitjes en prei met witte worst

Stoemp van spruitjes en prei met witte worst

met spekjes en piccalilly
Pasta met chipolataworstjes

Pasta met chipolataworstjes

in pittige tomatensaus met harissa en basilicum
Zelfgemaakte mini-empanada's met rundergehakt

Zelfgemaakte mini-empanada's met rundergehakt

met een frisse salade
Gebakken victoriabaars met zelfgemaakte salieboter

Gebakken victoriabaars met zelfgemaakte salieboter

met prei, champignons en kerrie-aardappelen
Veggie + protein - Romige linguine met kabeljauwfilet als extra

Veggie + protein - Romige linguine met kabeljauwfilet als extra

met broccoli, courgette, geitenkaas en walnoot
Gestoofde rodekool met chipolata

Gestoofde rodekool met chipolata

met zoete appel en aardappelpuree
Pittige Sri Lankaanse roerbak met chapati

Pittige Sri Lankaanse roerbak met chapati

met groentemix, ei en rode currykruiden
Gratin dauphinois met varkensworst

Gratin dauphinois met varkensworst

met gebakken champignons en salade
Gemengde salade

Gemengde salade

met puntpaprika en tomaat
Stoof met varkensworst van Brandt & Levie

Stoof met varkensworst van Brandt & Levie

met ovenfrietjes en frisse witlofsalade
Orzo met köfte-stijl rundergehakt

Orzo met köfte-stijl rundergehakt

met mascarpone, paprika en prei
Heek met kikkererwten à la provençale

Heek met kikkererwten à la provençale

met haricots verts en basilicum
Penne met zelfgemaakte basilicumcrème en pistachenoten

Penne met zelfgemaakte basilicumcrème en pistachenoten

op een bedje van rucola met zachte aubergine

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Cheesy kip-caprese loaded fries

Cheesy kip-caprese loaded fries

met basilicum-mayonaise, cherrytomaten en paprika
Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

met krokante tortillareepjes en roomkaas
Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

verborgen courgette en spinazie! | met Parmigiano Reggiano en pistachenoten
Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

met aardappelpartjes en sperziebonen
Pokébowl met warmgerookte zalm

Pokébowl met warmgerookte zalm

met avocado-mango salsa, zoete chilimayo en verse munt
Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

met courgette, prei en Italiaanse kruiden
Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

met regenboogsalade en Thais basilicum
Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

met zhoug, mais en limoenmayonaise
Varkenshaas in romige mosterdsaus

Varkenshaas in romige mosterdsaus

met sperziebonen, peterselie, gele wortel en aardappelen
Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

met gebakken paksoi, wortel en puntpaprika
Steak met uienjus en Parmigiano Reggiano

Steak met uienjus en Parmigiano Reggiano

met bloemkoolpuree en rucolasalade
Pastasalade met kip en avocado

Pastasalade met kip en avocado

met witte kaas en honing-mosterddressing
Spaghetti in romige kipkerriesaus

Spaghetti in romige kipkerriesaus

met geroosterde puntpaprika, verse kruiden en tomatensalade
Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

op briochebroodje met truffelmayo en cherrytomatensalade
Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

met pankotopping en zelfgemaakte kaassaus
Huevos Ahogados met avocado en kaas

Huevos Ahogados met avocado en kaas

Mexicaanse stijl gepocheerde eieren in tomatensaus
Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

met courgette, paprika en cashewnoten
Tomatenrisotto met garnalen

Tomatenrisotto met garnalen

met rucolasalade, basilicum en citroen
Romige lasagne met courgette

Romige lasagne met courgette

met verse lasagnebladen en spinazie
Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

met zongedroogde tomaten, vers basilicum, rucola en veldsla