topBanner
Brandade van kabeljauw

Brandade van kabeljauw

met knolselderij en oude kaas

Stamppot
Lees meer

.

Allergenen :VisSelderijMelk (inclusief lactose)Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 piece

Kabeljauwfilet

(BevatVis)

400 gram

Kruimige aardappelen

360 gram

Knolselderij

(BevatSelderij)

2 piece

Knoflookteen

1 piece

Ui

10 gram

Verse bieslook

⅔ piece

Citroen

25 gram

Geraspte oude kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

20 gram

Walnootstukjes

(BevatNoten)

Zelf toevoegen

scheutje

Melk

(BevatMelk (inclusief lactose))

5 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3259 kJ
Energie (kcal)779 kcal
Vetten42.0 g
waarvan verzadigd8.0 g
Koolhydraten55 g
waarvan suikers6.8 g
Vezels15 g
Eiwitten37 g
Zout0.5 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Ovenschaal
Aardappelstamper
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal de kabeljauw uit de koelkast en bestrooi ruim met zout. Leg de kabeljauw met zout weer in de koelkast tot gebruik.

2

Schil de aardappel of was grondig en snijd in grove stukken. Weeg 180 gram knolselderij per persoon af, schil en snijd in grove stukken. Pel de knoflook en snipper de ui. Snijd de bieslook fijn. Pers de citroen uit.

3

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur. Bak de ui 1 - 2 minuten. Voeg de knolselderij, aardappel en knoflookteen toe. Voeg een scheutje melk per persoon toe en vul aan met water tot alles onder water staat. Kook, afgedekt, 12 - 15 minuten, of tot de knolselderij en aardappel gaar zijn. Giet af, bewaar wat kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

4

Snijd de kabeljauw in kleine stukken en voeg toe aan de knolselderij en aardappel. Voeg 2 el olijfolie per persoon, 1/2 el citroensap per persoon (extra naar smaak), peper en zout toe. Stamp het geheel als de vis wit begint te kleuren tot een grove puree met een aardappelstamper. Voeg extra kookvocht toe om het geheel smeuïg te maken. Meng de bieslook erdoor en schep in een ovenschaal.

5

Bestrooi de ovenschaal met de oude kaas en de walnootstukjes. Bak 15 - 20 minuten in de oven, of totdat de kaas begint te kleuren.

6

Schep de brandade van kabeljauw en knolsederij uit de ovenschaal en verdeel over de borden.