Boekoeloekoeburger op een wortelbroodje
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Boekoeloekoeburger op een wortelbroodje

Boekoeloekoeburger op een wortelbroodje

met een gebakken ei, aardappeltjes en salade

Wist je dat de boekoeloekoemix meer dan 15 verschillende soorten kruiden, specerijen en groenten bevat?

Labels:
Familie
Veggie
Allergenen :
Tarwe
Haver
Selderij
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
Bereidingstijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

150 gram

Aardappelen

¼ stuk(s)

Ui

1.48 stuk(s)

Ei

20 gram

Boekoeloekoe-burgermix

(Bevat Tarwe, Haver, Selderij Kan bevatten Noten, Sesamzaad, Melk (inclusief lactose), Soja, Lupine, Gluten, Pinda's)

15 gram

Geraspte belegen kaas

25 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

1 stuk(s)

Paprika

20 gram

Mesclun

1 stuk(s)

Wortelbroodje

Zelf toevoegen

1 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

1 el

Olijfolie

1 tl

Honing

1 tl

Witte balsamicoazijn

1 el

[Plantaardige] melk

½ el

Extra vierge olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)862 kcal
Energie (kJ)3608 kJ
Vetten51 g
waarvan verzadigd9 g
Koolhydraten69 g
waarvan suikers15 g
Vezels12 g
Eiwitten26 g
Zout2 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Grote kom
Saladekom
Kleine kom

Instructies

Aardappelen bakken
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de aardappelen grondig en snijd in parten. Meng ze in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de aardappelparten over een bakplaat met bakpapier en bak 30 – 35 minuten in de oven.

Boekoeloekoeburger maken
2

Snipper 1/4 ui per persoon zeer fijn. Kluts een half ei per persoon in een kom. Meng in een grote kom de benodigde boekoeloekoemix met de geraspte kaas, de gesnipperde ui en per persoon: 1 el geklutst ei en 1 el melk. Voeg eventueel extra melk toe als het te droog lijkt en laat 15 minuten opstijven in de koelkast.

Tip: Voeg voor het gemak volledige eieren toe aan de kom. De juiste hoeveelheid meet je na het klutsen af met een eetlepel.

Salade maken
3

Maak ondertussen een dressing in een saladekom van de extra vierge olijfolie, de witte balsamicoazijn en 1 tl mayonaise per persoon. Snijd de paprika in smalle reepjes. Meng de paprika en de mesclun met de dressing. Houd een beetje mesclun apart voor op het broodje.

Burgers bakken
4

Maak van de boekoeloekoemix één burger per persoon. Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg, wanneer de pan goed heet is, de boekoeloekoeburger toe en bak 4 - 5 minuten aan elke kant. Verhit ondertussen 1/4 el olijfolie per persoon in een andere koekenpan en bak één spiegelei per persoon. Breng op smaak met peper en zout.

Mayonaise mengen
5

Bak ondertussen het wortelbroodje 4 - 6 minuten mee met de aardappelen in de oven. Meng de overige mayonaise met per persoon: 1 tl honing en 1 tl mosterd in een kleine kom.

Burger maken
6

Snijd het broodje open en beleg met de apart gehouden mesclun. Leg de Boekoeloekoeburger erop en schep 1 el van de honing-mosterdmayonaise op de burger. Leg het gebakken ei op de burger. Serveer met de salade, de aardappelen en de overige honing-mosterd mayonaise.

Tip: Ei is een van de weinige ingrediënten bomvol vitamine D. Deze vitamine krijgen we gemiddeld te weinig binnen, terwijl we het hard nodig hebben voor de opname van calcium.