Skip to main content
Bloemkoolsteak met blauwe kaas-topping
Bloemkoolsteak met blauwe kaas-topping

Bloemkoolsteak met blauwe kaas-topping

met rozemarijn-aardappeltjes en gerookte champignons

Vandaag vervang je vlees door bloemkool. De knapperige bloemkool combineert perfect met de romige blauwekaas-topping. Dat maakt dit recept gezond én lekker!

Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 270 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

60 gram

Champignons

½ stuk(s)

Knoflookteen

0.16 zakje(s)

Gerookt paprikapoeder

½ takje(s)

Verse rozemarijn

150 gram

Half kruimige aardappelen

½ stuk(s)

Bloemkool

5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten: Selderij)

50 ml

Slagroom

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

25 gram

Blauwe-kaasblokjes

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

5 gram

Walnootstukjes

(Bevat: Noten Kan bevatten: Pinda's, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

1.25 el

Olijfolie

¼ el

Roomboter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2796 kJ
Energie (kcal)668 kcal
Vetten45 g
waarvan verzadigd18 g
Koolhydraten44 g
waarvan suikers4 g
Vezels12 g
Eiwitten18 g
Zout1 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Pan met deksel
Koekenpan met deksel
Staafmixer
Hoge kom
Kleine kom

Instructies

Champignons snijden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de champignons in vieren. Pers de knoflook of snijd fijn. Meng de champignons in een kom met de knoflook en per persoon: 1/2 el olijfolie en 1/2 tl gerookt paprikapoeder. Breng op smaak met peper en zout en zet apart.

Aardappelen bakken
2

Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn en snijd fijn. Was de aardappelen en snijd in parten. Meng in een kom de aardappelen met de rozemarijn en 1/2 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout en verspreid over de helft van een bakplaat met bakpapier. Bak de aardappelen 15 minuten in de oven. Schep de aardappelen dan om, leg de champignons ernaast en bak nog 15 - 25 minuten in de oven.

Bloemkool bereiden
3

Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel. Snijd 2 plakken van 2 cm uit het midden van de bloemkool. Houd de stam van de bloemkool eraan, zodat de roosjes er niet af vallen. Bewaar de bloemkoolsteaks apart. Snijd de rest van de bloemkool in kleine roosjes. Kook de bloemkoolroosjes, afgedekt, in 10 - 12 minuten gaar, giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Bloemkoolsteak bakken
4

Verhit per persoon: 1/4 el olijfolie en 1/4 el roomboter in een grote koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bestrooi de bloemkoolsteak met peper en zout en leg, zodra de olie goed heet is, voorzichtig in de pan. Bak in 1 - 3 minuten per kant goudbruin. Verlaag het vuur, dek de pan af en laat de bloemkoolsteak nog 8 - 10 minuten garen. Keer halverwege om en bestrooi met wat peper.

Bloemkool pureren
5

Snijd ondertussen de bladpeterselie fijn. Meng de gekookte bloemkoolroosjes, de helft van de bladpeterselie en per persoon: 50 ml slagroom en 1 tl Midden-Oosterse kruiden in een hoge kom. Pureer met een staafmixer tot een gladde, dikke saus. Schep de puree terug in de pan met deksel en houd op laag vuur warm tot het gerecht klaar is. Breng goed op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verbrokkel de blauwe-kaasblokjes in een kleine kom en meng met de overige bladpeterselie, walnootstukjes en de champignons tot een topping. Verdeel de bloemkoolpuree over de borden en leg de bloemkoolsteak erop. Serveer met de aardappelen en schep de blauwe-kaastopping over de bloemkoolsteaks. Garneer met de overige Midden-Oosterse kruiden.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Zelfgemaakte vol-au-vent met bladerdeegkoekje

Zelfgemaakte vol-au-vent met bladerdeegkoekje

met ovenfriet en een frisse salade
Double veggie - Naanpizza met aubergine en mozzarella

Double veggie - Naanpizza met aubergine en mozzarella

met een extra grote salade met grana padano
Perencrumble

Perencrumble

met Griekse yoghurt
Gratin dauphinois met koolvis en spekjes

Gratin dauphinois met koolvis en spekjes

met courgette, prei en verse rozemarijn
Chorizo-aardappelstoof met spekjes

Chorizo-aardappelstoof met spekjes

met paprika, champignons en zure room
Noedels met meiraap in curry-kokossaus

Noedels met meiraap in curry-kokossaus

met peultjes en pinda's
Pappardelle met garnalen in botersaus met knoflook

Pappardelle met garnalen in botersaus met knoflook

met een pangrattato met pistachenoten en pecorino
Fondant-aardappelen met vadouvanmayonaise

Fondant-aardappelen met vadouvanmayonaise

met broccolini, geroosterd amandelschaafsel en granaatappelpitjes
Dorade met paprikaboter en parmezaankoekjes

Dorade met paprikaboter en parmezaankoekjes

met zoete-aardappelpuree en bloemkool
Pasta met chipolataworstjes

Pasta met chipolataworstjes

in pittige tomatensaus met harissa en basilicum
Open lasagne met garnalen en roomsaus

Open lasagne met garnalen en roomsaus

met prei en verse dille
Zelfgemaakte mini-empanada's met rundergehakt

Zelfgemaakte mini-empanada's met rundergehakt

met een frisse salade
Frisse parelcouscous met warmgerookte zalm en avocado

Frisse parelcouscous met warmgerookte zalm en avocado

met spinazie-room, walnoten en witte kaas
Pompoenpastei van filodeeg

Pompoenpastei van filodeeg

met spinazie, prei en een sinaasappelsalade
Zelfgemaakte loempia's met kip

Zelfgemaakte loempia's met kip

met zoetzure komkommer en chilisaus
Gebakken victoriabaars met zelfgemaakte salieboter

Gebakken victoriabaars met zelfgemaakte salieboter

met prei, champignons en kerrie-aardappelen
Veggie + Protein - Romige spaghetti met kipfiletstukjes als extra

Veggie + Protein - Romige spaghetti met kipfiletstukjes als extra

met broccoli, geitenkaas en walnoot
Veggie + protein - Romige linguine met kabeljauwfilet als extra

Veggie + protein - Romige linguine met kabeljauwfilet als extra

met broccoli, courgette, geitenkaas en walnoot
Pittige Sri Lankaanse roerbak met chapati

Pittige Sri Lankaanse roerbak met chapati

met groentemix, ei en rode currykruiden
Gratin dauphinois met varkensworst

Gratin dauphinois met varkensworst

met gebakken champignons en salade

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Cheesy kip-caprese loaded fries

Cheesy kip-caprese loaded fries

met basilicum-mayonaise, cherrytomaten en paprika
Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

met krokante tortillareepjes en roomkaas
Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

verborgen courgette en spinazie! | met Parmigiano Reggiano en pistachenoten
Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

met aardappelpartjes en sperziebonen
Pokébowl met warmgerookte zalm

Pokébowl met warmgerookte zalm

met avocado-mango salsa, zoete chilimayo en verse munt
Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

met courgette, prei en Italiaanse kruiden
Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

met regenboogsalade en Thais basilicum
Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

met zhoug, mais en limoenmayonaise
Varkenshaas in romige mosterdsaus

Varkenshaas in romige mosterdsaus

met sperziebonen, peterselie, gele wortel en aardappelen
Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

met gebakken paksoi, wortel en puntpaprika
Steak met uienjus en Parmigiano Reggiano

Steak met uienjus en Parmigiano Reggiano

met bloemkoolpuree en rucolasalade
Pastasalade met kip en avocado

Pastasalade met kip en avocado

met witte kaas en honing-mosterddressing
Spaghetti in romige kipkerriesaus

Spaghetti in romige kipkerriesaus

met geroosterde puntpaprika, verse kruiden en tomatensalade
Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

op briochebroodje met truffelmayo en cherrytomatensalade
Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

met pankotopping en zelfgemaakte kaassaus
Huevos Ahogados met avocado en kaas

Huevos Ahogados met avocado en kaas

Mexicaanse stijl gepocheerde eieren in tomatensaus
Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

met courgette, paprika en cashewnoten
Tomatenrisotto met garnalen

Tomatenrisotto met garnalen

met rucolasalade, basilicum en citroen
Romige lasagne met courgette

Romige lasagne met courgette

met verse lasagnebladen en spinazie
Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

met zongedroogde tomaten, vers basilicum, rucola en veldsla