Tip voor mals vlees: haal het op tijd uit de koelkast (ongeveer 30 minuten van te voren), verwijder de verpakking en dep het vlees alvast droog met keukenpapier.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 piece
Rump steak
5 milliliters
Fish sauce
(Contains Fish)
10 g
Garlic-ginger-chili mix
g
Vegetable mix with cabbage
200 g
Vegetable mix
50 g
Wholewheat noodles
(Contains Wheat)
½ sachet(s)
East Asian-style sauce
(Contains Soy, Wheat)
½ sachet(s)
Gomashio
(Contains Sesame)
½ tablespoon
[Reduced salt] ketjap manis
½ tablespoon
[Plant-based] butter
½ tablespoon
Sunflower oil
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de noedels. Haal de kogelbiefstuk uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Meng de kogelbiefstuk in een kom met de vissaus en ketjap. Dek af met aluminiumfolie en zet tot gebruik in de koelkast. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan. Bak de mix van gember, knoflook en rode peper 1 minuut aan.
Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan de helft van de vissaus en spoel de noedels voor gebruik af in een vergiet. Voeg eventueel aan tafel nog een beetje vissaus toe naar smaak.
Voeg de Oosterse groentemix toe aan de wok of hapjespan en bak 4 - 6 minuten. Kook ondertussen de noedels 3 - 4 minuten in de pan met deksel. Giet vervolgens af en voeg de noedels samen met de zoete Aziatische saus toe aan de groenten en meng goed door elkaar. Bak het geheel nog 2 minuten.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de kogelbiefstuk pas toe zodra de pan goed heet is. Bak de kogelbiefstuk 2 minuten per kant. Haal de kogelbiefstuk uit de pan, leg op een snijplank en snijd in dunne reepjes.
Tip: 1: Houd je van rosé? Bak dan 2 minuten op de ene kant en nog 1 minuut op de andere kant.
2: Snijd de entrecote tegen de draad van het vlees in. Zo verkort je de spiervezels van het vlees en krijg je een malser hapje.
Schep de noedels met groenten in diepe borden. Verdeel de biefstukreepjes erover. Garneer met de gomasio.