Skip to main content
BBQ box met runderspies en garnalen

BBQ box met runderspies en garnalen

4 personen | Vlees, vis, groenten en bijgerechten

5.0
(3)

Haal deze zomer met één klik een complete barbecue in huis met de BBQ box. Dit jaar met meer groente! De box bevat 4 soorten vlees en vis, groentespiesjes, bijgerechten en verschillende sausjes voor 4 personen.

Van kipsaté met zelfgemaakte satésaus en garnalenspiesjes tot gegrilde maiskolfjes en gepofte aardappels - het menu van de BBQ box wisselt elke week. Zo geniet jij de hele zomer van barbecueplezier én variatie!

Allergenen:
Tarwe
Gluten
Rogge
Melk (inclusief lactose)
Selderij
Schaaldieren
Mosterd
Ei

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd1 uur
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld
Hoeveelheden

125 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Maiskolf

1 stuk(s)

Witte demi-baguette

(Bevat: Tarwe, Gluten, Rogge Kan bevatten: Sesamzaad, Gluten, Melk (inclusief lactose), Noten)

¼ stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Paprika

4 ml

Olijfolie met citroenaroma

5 gram

Verse bladpeterselie en bieslook

50 gram

Wittekool en wortel

½ stuk(s)

Knoflookteen

25 gram

Biologische zure room

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Varkensboerenworst

(Kan bevatten: Gluten, Mosterd, Selderij, Soja, Ei)

1 stuk(s)

Kipfilet met mediterrane kruiden

1 stuk(s)

Gemarineerde steak

(Bevat: Selderij Kan bevatten: Sesamzaad, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Soja, Ei)

80 gram

Garnalen

(Bevat: Schaaldieren)

30 gram

Whiskeysaus

(Bevat: Mosterd, Ei)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

2 el

[Plantaardige] roomboter

½ tl

Mosterd

1 el

[Plantaardige] mayonaise

½ tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)7171 kJ
Energie (kcal)1714 kcal
Vetten97.8 g
waarvan verzadigd31.6 g
Koolhydraten111.9 g
waarvan suikers19.2 g
Vezels15.4 g
Eiwitten93.1 g
Cholesterol15 mg
Zout5.9 g
Trans Fat0.1 g
Potassium882.2 mg
Calcium47.6 mg
Iron1.1 mg
Aluminiumfolie
Satéprikkers
Saladekom
Kleine kom

Instructies

Aardappelen poffen
1

Was de aardappelen en laat de schil zitten. Halveer de aardappelen. Scheur 1 vel aluminium van 30 bij 30 cm per persoon en leg op elk vel 1 halve pofaardappel. Besprenkel met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Herhaal met de overige aardappelen. Vouw het folie dicht en pof de aardappelen in 50 - 55 minuten op de BBQ (zie Tip). Keer regelmatig. Let op: maak de pakketjes voorzichtig open want er kan hete stoom uitkomen! Snijd de bovenkant van de pofaardappel in. Leg op elke aardappel 1 el kruidenboter die je in stap 3 maakt.

Tip: Je kunt met een vork in de aardappel prikken om te testen of hij gaar is. Gaat dit gemakkelijk? Dan is de gepofte aardappel klaar. Is de schil van de aardappel zwart geworden? Dat geeft niet! De schil verbrandt snel en hoef je niet op te eten.

Maiskolven bereiden
2

Leg 1 maiskolf op een stuk aluminiumfolie van 30 x 30 cm per persoon. Verdeel 1 el boter per persoon in klontjes over de maiskolf en breng op smaak met peper en zout (zie Tip). Vouw het aluminiumfolie dicht zodat er geen lucht bij kan komen. Herhaal met de andere maiskolf. Bak de maiskolven 20 - 25 minuten op de BBQ en keer regelmatig. Let op: maak de pakketjes voorzichtig open want er kan hete stoom uit komen! Snijd de courgette en paprika in de lengte in kwarten en vervolgens in blokjes van 2 cm. Snijd de ui in kwarten. 

Tip: Zitten er nog bladeren en draden rond de maiskolf? Haal deze er dan eerst af.

Bijgerechten maken
3

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bak de demi-baguette 5 - 6 minuten in de oven. Snijd de bieslook en bladpeterselie fijn en meng in een kleine kom 3/4 van de verse kruiden met de overige boter, peper en zout. Bewaar wat van deze kruidenboter voor de pofaardappel in stap 1. Meng in een saladekom 2 tl mosterd, 1 el mayonaise en 2 tl wittewijnazijn tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout. Meng de dressing met de witte kool en wortel. Pers de knoflook of snijd fijn. Meng in een kleine kom de zure room met de knoflook en de overige verse kruiden, peper en zout. Meng in andere een kleine kom de overige mayonaise en de smokey tomatenketchup.

BBQ-en
4

Leg de worsten op de BBQ, bak 10 - 12 minuten en keer regelmatig om. Het vlees is gaar als de worst vanbinnen niet meer roze is. Rijg de courgette, paprika en ui om en om aan twee spiesen. Bak de groentespies 15 - 20 minuten op de BBQ en keer regelmatig om. Besprenkel met de olijfolie met citroen. Grill de kipfilet op de BBQ 4 - 5 minuten per kant. Het vlees is gaar wanneer de binnenkant niet meer roze is. Bak de runderspies op de BBQ in 4 - 6 minuten rondom bruin en laat 2 minuten aan de zijkant van de BBQ rusten. Het vlees mag vanbinnen nog rood zijn. Rijg de garnalen aan een spies, leg op de BBQ en bak 2 - 3 minuten per kant, of tot ze mooi roze zijn. Serveer de demi-baguette, salade en de sausjes bij het vlees. 

5
  • Place the sausages on the BBQ and grill for 10 - 12 minutes, turning frequently. 
  • Grill the chicken breast on the BBQ for 4 - 5 minutes per side.
  • Grill the steak on the BBQ for 2 - 3 minutes per side, and let it rest on the side of the BBQ for 2 minutes. The meat may still be red inside. 
  • Arrange the shrimp onto a skewer, place on the BBQ and grill for 2 - 3 minutes per side, or until nicely pink. 
6
  • Serve the demi-baguette, salad and sauces with the grilled meat, grilled vegetables and roasted potatoes. 

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders