Roerbak met vegetarisch gehakt en zoete Aziatische saus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Roerbak met vegetarisch gehakt en zoete Aziatische saus

Roerbak met vegetarisch gehakt en zoete Aziatische saus

met spitskool en gomasio

Speciaal ingrediënt in je box! Met het vegan Rul Gehackt van De Vegetarische Slager geef je een malse structuur aan je gerecht. Makkelijk en minstens zo veelzijdig als de dierlijke variant!

Labels:
Plantaardig
Allergenen :
Gerst
Soja
Tarwe
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd30 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Jasmijnrijst

75 gram

Vegan gehakt van De Vegetarische Slager

(Bevat Gerst, Soja)

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Spitskool

½ stuk(s)

Wortel

½ zakje(s)

Nasi-bamikruidenmix

1 zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

40 gram

Pikante uienchutney

½ stuk(s)

Ui

½ zakje(s)

Gomasio

(Bevat Sesamzaad)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

25 ml

Water

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2845 kJ
Energie (kcal)680 kcal
Vetten15.3 g
waarvan verzadigd1.5 g
Koolhydraten100.6 g
waarvan suikers33.6 g
Vezels13.6 g
Eiwitten28.7 g
Zout4.3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Kleine kom
Hapjespan met deksel
Grote wok of hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel. Kook de rijst, afgedekt, in 10 - 12 minuten gaar. Giet daarna af en laat uitstomen.
  • Snipper ondertussen de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de wortel in kleine blokjes. 
  • Snijd de spitskool in kwarten. 

Weetje: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem. Het zit bijvoorbeeld ook in boerenkool, spinazie, broccoli en ei.

Spitskool bakken
2
  • Verhit de helft van de zonnebloemolie in een hapjespan met deksel op hoog vuur. Bak de spitskool 2 - 3 minuten per kant. 
  • Verlaag het vuur en giet de aangegeven hoeveelheid water erbij. 
  • Dek de hapjespan af en laat 4 - 6 minuten stomen. 
  • Meng ondertussen in een kleine kom de sojasaus met de zoete Aziatische saus. 
Groenten bakken
3
  • Verhit ondertussen de overige zonnebloemolie in een grote wok of hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, de ui en de wortel toe en bak 3 - 4 minuten.
  • Voeg het vegetarische gehakt toe en bak 2 - 3 minuten verder. Voeg vervolgens 2/3 van de saus toe (zie Tip). 
  • Meng goed en bak 1 minuut verder. 

Gezondheidstip: Let jij op je zoutinname? Voeg dan 1/3 van de saus toe. Serveer de overige saus apart zodat iedereen eventueel zelf meer saus kan toevoegen.

Serveren
4
  • Voeg de uienchutney en de overige saus toe aan de hapjespan met spitskool en bak 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Voeg de rijst toe aan het vegetarisch gehakt. Voeg de nasi-bamikruidenmix toe en roerbak 1 minuut op hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Verdeel de rijst over de borden en leg de spitskool erop. 
  • Sprenkel de overige saus uit de pan erover en garneer met de gomasio.