topBanner
Aubergine met buffelmozzarella en paprikapesto

Aubergine met buffelmozzarella en paprikapesto

Met parelcouscous in tomatensaus

QUICK & EASY
Lees meer

Vandaag bak je de aubergine op een andere manier dan je misschien gewend bent. Door de aubergine te halveren, behoudt de groente de vlezige structuur. De tomatensaus maak je van cherrytomaatjes. 'Klein maar fijn' gaat zeker op voor deze tomaatjes: ze hebben vaak een intensere smaak dan gewone tomaten.

Labels:Lekker snelVeggie
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Aubergine

1 stuk(s)

Rode ui

170 gram

Parelcouscous

(BevatGlutenbevattende granen)

1 tl

Gedroogde oregano

1 blik(ken)

Cherrytomaten

40 gram

Paprikapesto

(BevatMelk (inclusief lactose), Noten)

125 gram

Buffelmozzarella

(BevatMelk (inclusief lactose))

6 leaves

Vers basilicum

Zelf toevoegen

1 stuk(s)

Groentebouillonblokje

3 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3318 kJ
Energie (kcal)793 kcal
Vetten35.0 g
waarvan verzadigd19.3 g
Koolhydraten84 g
waarvan suikers21.2 g
Vezels12 g
Eiwitten28 g
Zout3.4 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Snijplank
Fruitmesje
Pan met deksel
Hapjespan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

• Breng 300 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel en verkruimel er het bouillonblokje boven. • Pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de aubergine en snijd het vruchtvlees kruislings in. Snipper de rode ui. • Kook de parelcouscous 11 – 12 minuten in de pan met bouillon en giet af.

2

• Smeer de aubergine in met 1 el olijfolie per helft. • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op hoog vuur en bak de aubergine 4 – 6 minuten met de platte kant naar beneden, of totdat hij mooi bruin wordt. • Draai de aubergine om. Voeg de knoflook, oregano en rode ui toe en roerbak 1 – 2 minuten.

3

• Voeg de cherrytomaten toe aan de pan. • Smeer op de bovenkant van de aubergine 1 el paprikapesto per persoon, meng de overige paprikapesto door de parelcouscous. • Snijd de buffelmozzarella in plakjes en leg deze op de aubergine.

4

• Voeg de parelcouscous toe aan de pan en laat nog 2 minuten meebakken. • Snijd ondertussen de basilicumblaadjes grof. • Verdeel de aubergine met de parelcouscous over de borden en garneer met het basilicum.