50-50 Burger op een wortelbroodje
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
50-50 Burger op een wortelbroodje

50-50 Burger op een wortelbroodje

met salade van appel en komkommer

Met deze burger eet je de helft minder vlees en meer groente: de 50-50 burger bestaat namelijk voor de helft uit rundvlees en de andere helft uit champignons! Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
Bereidingstijd40 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

150 gram

Aardappelen

⅓ stuk(s)

Komkommer

½ stuk(s)

Appel

¼ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Vleestomaat

5 gram

Verse bieslook

25 gram

Biologische zure room

1 stuk(s)

Wortelbroodje

1 stuk(s)

50-50 burger

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

½ el

Wittewijnazijn

¾ el

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)632 kcal
Energie (kJ)2643 kJ
Vetten30 g
waarvan verzadigd8 g
Koolhydraten63 g
waarvan suikers17 g
Vezels8.2 g
Eiwitten25 g
Zout1 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Saladekom
Kleine kom
Koekenpan

Instructies

Aardappelpartjes bakken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in parten. Meng de aardappelparten in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de aardappelparten over een bakplaat met bakpapier en bak 30 - 40 minuten in de oven. Schep halverwege om.

Tip: Om afwas te besparen kun je de aardappelparten ook direct op de bakplaat met bakpapier mengen met de olijfolie, peper en zout.

Snijden
2

Snijd de komkommer en de appel in kleine blokjes. Snijd de rode ui in dunne ringen. Snijd de helft van de tomaat in plakken en de andere helft in kleine blokjes. Snijd of knip de bieslook fijn.

Tip: Je serveert de rode ui rauw. Houd je hier niet van? Bak de ui dan mee met de burger.

Salade maken
3

Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el wittewijnazijn, 1/2 el extra vierge olijfolie, peper en zout. Roer de appel, de komkommer, de tomatenblokjes en de helft van de bieslook door de dressing. Meng in een andere kleine kom de overige bieslook met de zure room en breng goed op smaak met peper en zout. Bak ondertussen het wortelbroodje 4 - 6 minuten mee in de oven.

Burger bakken
4

Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de 50-50 burger 3 minuten per kant. Verlaag het vuur en bak nog 5 minuten, of tot de burger gaar is.

Tip: De 50-50 burger in jouw box is speciaal voor ons gemaakt met minder zout. Het resultaat is even lekker, maar beter voor jou. 

Broodje beleggen
5

Snijd het wortelbroodje open en leg de burger erop. Bedek vervolgens met de tomatenplakjes, rode ui en een beetje van de zure room met bieslook. Voeg naar smaak peper toe en dek de burger af met de bovenkant van het broodje.

Tip: Ook het tomatenbroodje in jouw box bevat speciaal voor ons minder zout én meer vezels én helemaal geen toegevoegde suiker. Het resultaat is lekker én voedzaam.

Serveren
6

Verdeel de hamburgers over de borden. Serveer met de salade, de aardappelpartjes en de overige bieslooksaus.