Met deze burger eet je de helft minder vlees en meer groente: de 50-50 burger bestaat namelijk voor de helft uit rundvlees en de andere helft uit champignons!
Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
300 gram
Vastkokende aardappelen
⅔ stuk(s)
Komkommer
1 stuk(s)
Appel
½ stuk(s)
Rode ui
1 stuk(s)
Vleestomaat
10 gram
Verse bieslook
50 gram
Biologische zure room
(BevatMelk (inclusief lactose))2 stuk(s)
Wortelbroodje
(BevatGlutenbevattende granen, Sesamzaad, Soja, Gerst, Tarwe)2 stuk(s)
50-50 burger
1.5 el
Olijfolie
1 el
Wittewijnazijn
1 el
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in parten. Meng de aardappelparten in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de aardappelparten over een bakplaat met bakpapier en bak 30 - 40 minuten in de oven. Schep halverwege om.
Snijd de komkommer en de appel in kleine blokjes. Snijd de rode ui in dunne ringen. Snijd de helft van de tomaat in plakken en de andere helft in kleine blokjes. Snijd of knip de bieslook fijn.
Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el wittewijnazijn, 1/2 el extra vierge olijfolie, peper en zout. Roer de appel, de komkommer, de tomatenblokjes en de helft van de bieslook door de dressing. Meng in een andere kleine kom de overige bieslook met de zure room en breng goed op smaak met peper en zout. Bak ondertussen het wortelbroodje 4 - 6 minuten mee in de oven.
Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de 50-50 burger 3 minuten per kant. Verlaag het vuur en bak nog 5 minuten, of tot de burger gaar is.
Snijd het wortelbroodje open en leg de burger erop. Bedek vervolgens met de tomatenplakjes, rode ui en een beetje van de zure room met bieslook. Voeg naar smaak peper toe en dek de burger af met de bovenkant van het broodje.
Verdeel de hamburgers over de borden. Serveer met de salade, de aardappelpartjes en de overige bieslooksaus.