HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right icon50 50 Burger Op Een Wortelbroodje
topBanner
50-50 Burger op een wortelbroodje

50-50 Burger op een wortelbroodje

met salade van appel en komkommer

Lees meer

Met deze burger eet je de helft minder vlees en meer groente: de 50-50 burger bestaat namelijk voor de helft uit rundvlees en de andere helft uit champignons!

Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Labels:CaloriebewustExtra groente
Allergenen :Melk (inclusief lactose)Glutenbevattende granenSesamzaadSojaGerstTarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

300 gram

Vastkokende aardappelen

⅔ stuk(s)

Komkommer

1 stuk(s)

Appel

½ stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Vleestomaat

10 gram

Verse bieslook

50 gram

Biologische zure room

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Wortelbroodje

(BevatGlutenbevattende granen, Sesamzaad, Soja, Gerst, Tarwe)

2 stuk(s)

50-50 burger

Zelf toevoegen

1.5 el

Olijfolie

1 el

Wittewijnazijn

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2643 kJ
Energie (kcal)632 kcal
Vetten30.0 g
waarvan verzadigd8.0 g
Koolhydraten63 g
waarvan suikers17.0 g
Vezels13 g
Eiwitten25 g
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kom
Bakplaat met bakpapier
Kleine kom
Saladekom
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in parten. Meng de aardappelparten in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de aardappelparten over een bakplaat met bakpapier en bak 30 - 40 minuten in de oven. Schep halverwege om.

2

Snijd de komkommer en de appel in kleine blokjes. Snijd de rode ui in dunne ringen. Snijd de helft van de tomaat in plakken en de andere helft in kleine blokjes. Snijd of knip de bieslook fijn.

3

Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el wittewijnazijn, 1/2 el extra vierge olijfolie, peper en zout. Roer de appel, de komkommer, de tomatenblokjes en de helft van de bieslook door de dressing. Meng in een andere kleine kom de overige bieslook met de zure room en breng goed op smaak met peper en zout. Bak ondertussen het wortelbroodje 4 - 6 minuten mee in de oven.

4

Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de 50-50 burger 3 minuten per kant. Verlaag het vuur en bak nog 5 minuten, of tot de burger gaar is.

5

Snijd het wortelbroodje open en leg de burger erop. Bedek vervolgens met de tomatenplakjes, rode ui en een beetje van de zure room met bieslook. Voeg naar smaak peper toe en dek de burger af met de bovenkant van het broodje.

6

Verdeel de hamburgers over de borden. Serveer met de salade, de aardappelpartjes en de overige bieslooksaus.