topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Zelfgemaakte kipnuggets

Zelfgemaakte kipnuggets

met ovenfrietjes en tomaat-komkommersalade

Panko heeft een grovere korrel dan gewoon paneermeel en geeft hierdoor een extra knapperig korstje bij het bakken.

Labels:
Klimaatbewust
Familie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
Bereidingstijd45 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

25 gram

Biologische zure room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 tl

Paprikapoeder

100 gram

Kipfilethaasjes

½ stuk(s)

Tomaat

2.5 gram

Verse bieslook

⅓ stuk(s)

Komkommer

25 gram

Panko paneermeel

(Bevat Tarwe)

1 zakje(s)

Zoet-pittige chilisaus

½ head

Botersla

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Witte balsamicoazijn

1 tl

Mosterd

2 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)807 kcal
Energie (kJ)3377 kJ
Vetten41.7 g
waarvan verzadigd6.9 g
Koolhydraten67.7 g
waarvan suikers9.9 g
Vezels10 g
Eiwitten36.7 g
Zout1.1 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Saladekom
Diep bord
Bord
Koekenpan
Keukenpapier

Instructies

Ovenfrietjes maken
1

Verwarm de oven voor op 220 graden (zie Tip). Was of schil de aardappelen en snijd in frieten van maximaal 1 cm dik. Meng de frieten in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel over een bakplaat met bakpapier. Bak 30 - 40 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.

Tip: Voor het krokantste resultaat gebruik je een heteluchtoven. Heb jij die niet? Verwarm de oven dan voor op 240 graden en houd dezelfde baktijd aan.

Kipfilet marineren
2

Meng in een kom de helft van de zure room met per persoon: 1 tl paprikapoeder en 1 tl mosterd. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de kipfilethaasjes in gelijke stukken van ongeveer 3 cm en meng de kipfilethaasjes met het zure-roomsausje.

Salade maken
3

Snijd de tomaat en komkommer in blokjes. Hak de bieslook fijn. Scheur de bladen van de botersla grof. Meng de tomaat, komkommer en botersla in een saladekom met de bieslook, de overige zure room en per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie en 1 tl witte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout.

Weetje: Komkommers bestaan voor een groot deel uit water, maar bevatten ook vitaminen en mineralen. Ze hydrateren en zorgen tegelijkertijd voor essentiële voedingsstoffen.

Kip paneren
4

Controleer de ovenfrietjes. Verdeel de panko met peper en zout over een diep bord. Wentel de kipfilethaasjes erdoor tot ze volledig bedekt zijn met een laagje panko.

Kipnuggets bakken
5

Leg een bord met keukenpapier klaar om de kip op uit te laten lekken na het bakken. Verhit 5 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Zorg dat de olie goed heet is en bak de kipnuggets 2 – 3 minuten per kant. De kipnuggets zijn klaar als ze een goudbruin korstje hebben.

Serveren
6

Serveer de kipnuggets met de tomaat-komkommersalade, de zoet-pittige chilisaus en de zelfgemaakte frietjes.