Skip to main content
Zalmfilet met frisse risotto
Zalmfilet met frisse risotto

Zalmfilet met frisse risotto

met courgette en venkel

Risottorijst is zeer geschikt voor dit gerecht omdat de korrels meer zetmeel bevatten dan andere rijstsoorten, wat zorgt voor een extra romige structuur.

Labels:
Extra groente

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Venkel

½ stuk(s)

Courgette

75 gram

Risottorijst

1 stuk(s)

Zalmfilet

25 gram

Biologische zure room

25 gram

Geraspte belegen kaas

Zelf toevoegen

1.5 el

Wittewijnazijn

¾ el

Olijfolie

½ el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

350 ml

Zoutarme groentebouillon

1 tl

Suiker

Voedingswaarden

Energie (kcal)902 kcal
Energie (kJ)3772 kJ
Vetten44 g
waarvan verzadigd16 g
Koolhydraten85 g
waarvan suikers15 g
Vezels4.7 g
Eiwitten36 g
Zout5 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Kom
Hapjespan met deksel
Koekenpan
Keukenpapier

Instructies

Groenten snijden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon. Snipper de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd de venkel in zeer dunne reepjes. Houd het eventuele venkelloof apart. Snijd de courgette in dunne plakken. Verdeel de courgette over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met 1/4 el olijfolie per persoon, peper en zout en bak 18 - 20 minuten in de oven.

Tip: Let jij op je zoutinname? Bereid dan 200 ml bouillon per persoon en vul dat aan met 150 ml kokend water per persoon.

Venkel bereiden
2

Verhit 1/2 el roomboter in een wok of hapjespan met deksel op middelmatig vuur. Voeg de sjalot en 3/4 van de venkel toe. Bak 4 - 5 minuten. Meng ondertussen in een kom de overige venkel met per persoon: 1 el wittewijnazijn, 1 tl suiker en een snuf zout. Meng goed en bewaar apart zodat de smaken goed intrekken. Schep af en toe om.

Risotto maken
3

Voeg de risottorijst en de knoflook toe aan de wok of hapjespan en bak al roerend 2 minuten op laag vuur. Blus af met 1/2 el wittewijnazijn en voeg 1/3 van de bouillon toe. Laat de rijstkorrels de bouillon langzaam opnemen. Roer regelmatig door.

Risotto afmaken
4

Voeg, zodra de bouillon door de rijstkorrels is opgenomen, opnieuw 1/3 van de bouillon toe en herhaal dit met de rest van de bouillon. Kook de risotto op laag vuur in ongeveer 15 - 20 minuten gaar. Roer regelmatig door. Voeg eventueel extra water of bouillon toe om de korrels verder te laten garen.

Tip: De risotto is gaar zodra de korrels vanbuiten zacht zijn en vanbinnen nog een lichte bite hebben.

Zalmfilet bakken
5

Controleer de courgette in de oven. Dep de zalmfilet droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de zalm 2 - 3 minuten op de huid en 1 - 2 minuten op de andere zijde.

Tip: Is de courgette al (bijna) klaar? Zet de oven dan uit en houd de courgette warm tot serveren.

Serveren
6

Voeg de zure room, de courgette en de helft van de geraspte kaas toe aan de risotto, roer goed en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de risotto over diepe borden en schep de zalm erop. Garneer met de rest van de geraspte kaas en het eventuele venkelloof. Serveer de venkelsalade ernaast.

Tip: Let jij op je calorie-inname? Serveer dan de helft van de aangegeven portie risotto per persoon en laat het garneren met de geraspte kaas achterwege. Verwerk de overige risotto en geraspte kaas de volgende dag in een lunchsalade.

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Steak met zwartepepersaus

Steak met zwartepepersaus

met sperziebonen, zongedroogde tomaten en aardappelpartjes
Loaded fries met Koreaanse stijl bulgogi rundvlees

Loaded fries met Koreaanse stijl bulgogi rundvlees

met zoetzure komkommer, koriander en pinda's
Romige farfalle met kip en venkel

Romige farfalle met kip en venkel

met Parmigiano Reggiano, spinazie en rode peper
Biefstukreepjes met mangosalsa

Biefstukreepjes met mangosalsa

met rijst, koolsla en Mexicaanse kruiden
Geglaceerde zalmfilet met pesto alla genovese en spaghetti

Geglaceerde zalmfilet met pesto alla genovese en spaghetti

met geroosterde bamsamico-tomaatjes en courgette
Bulgurbowl met kipgehaktballetjes

Bulgurbowl met kipgehaktballetjes

met geroosterde-paprikasaus, champignons en courgette
Gele rijstpilav met broccolini, sojabonen en Thais basilicum

Gele rijstpilav met broccolini, sojabonen en Thais basilicum

met seroendeng-topping, snijbonen en rode peper
Hoisin-noedels met kip en roerbakgroenten

Hoisin-noedels met kip en roerbakgroenten

met bosui en pinda's
Romige groentesoep met pulled chicken

Romige groentesoep met pulled chicken

verborgen wortel en courgette! | met basilicum en zonnebloempitten
Romige wraps met kikkererwten en yoghurtsaus

Romige wraps met kikkererwten en yoghurtsaus

met komkommersalade en gomasio
Aardappelsalade met warmgerookte zalm en dilledressing

Aardappelsalade met warmgerookte zalm en dilledressing

met citroenmayonaise, ingelegde ui en sperziebonen
Hartige zoete-aardappelsoep

Hartige zoete-aardappelsoep

met crème fraîche, zuurdesembroodje en pompoenpitten
Steak met kruidendressing en koolsla

Steak met kruidendressing en koolsla

met aardappelwedges, pittige mayonaise en komkommer
Kikkererwtencurry met sticky aubergine

Kikkererwtencurry met sticky aubergine

met rijst, zoete aardappel, limoen en koriander
Sticky buikspek ramen met oesterzwammen en kimchi

Sticky buikspek ramen met oesterzwammen en kimchi

met paksoi, miso en verse udonnoedels
Varkenshaas in pittige Thaise-stijl pindasaus

Varkenshaas in pittige Thaise-stijl pindasaus

met rijst, broccolini, sperziebonen en bosui
Bulgoginoedels met varkensgehakt en roerbakgroenten

Bulgoginoedels met varkensgehakt en roerbakgroenten

met koriander, tahin en sesamzaad
Tonijn-krieltjessalade met honing-mosterddressing

Tonijn-krieltjessalade met honing-mosterddressing

met gekookt ei, rode biet, appel en verse kruiden
Romige penne met pangasiusfilet en cherrytomaten

Romige penne met pangasiusfilet en cherrytomaten

met courgette, citroen en munt
BBQ-kipfilet met piccalilly en peterselie-yoghurtsaus

BBQ-kipfilet met piccalilly en peterselie-yoghurtsaus

met curry-parelgerst, puntpaprika en sperziebonen