BestellenCadeaubon
Zalm teriyaki met broccolini en knoflookrijst
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Zalm teriyaki met broccolini en knoflookrijst

met zoetzure wortellinten en sojabonen

Broccolini, ook wel bimi genoemd, is een combinatie van broccoli en Chinese broccoli. Vergeleken met de licht bittere, vegetale smaak van gewone broccoli is broccolini milder, met een zoetere, aardse smaak.

Labels:
Eet mij eerst
Allergenen :
Vis
Soja
Tarwe
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

120 gram

Zalmfilet

(Bevat Vis)

25 gram

Teriyakisaus

(Bevat Soja, Tarwe)

1 stuk(s)

Wortel

75 gram

Witte langgraanrijst

100 gram

Broccolini

½ zakje(s)

Furikake

(Bevat Sesamzaad, Soja, Tarwe)

25 gram

Sojabonen

(Bevat Soja)

½ stuk(s)

Knoflookteen

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

1 el

Zonnebloemolie

2 el

Wittewijnazijn

1 tl

Suiker

¼ stuk(s)

[Zoutarm] groentebouillonblokje

200 ml

Water

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3608 kJ
Energie (kcal)862 kcal
Vetten40.8 g
waarvan verzadigd6.4 g
Koolhydraten82.3 g
waarvan suikers19.2 g
Vezels3.9 g
Eiwitten37.2 g
Zout2.9 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Kom
Dunschiller of kaasschaaf
Wok of hapjespan
Koekenpan

Instructies

1
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan met deksel op laag vuur.
  • Pers de knoflook of snijd fijn en fruit 1 - 2 minuten.
  • Voeg de rijst en 200ml water per persoon toe. Verkruimel 1/4 groentebouillonblokje per persoon boven de pan en kook de rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten.
  • Haal daarna de pan van het vuur en laat de rijst, afgedekt, nog 5 minuten in de pan nagaren. Giet af indien nodig.

 

2
  • Schaaf met een dunschiller of kaasschaaf dunne linten van de wortel.
  • Meng in een kom per persoon: 2 el wittewijnazijn met 1 tl suiker.
  • Voeg de wortel toe aan de kom, breng op smaak met zout en houd apart tot gebruik. 
  • Snijd de broccolini in gelijke stukken van 4 cm.

Weetje: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem. Vitamine A zit ook ook in bijvoorbeeld boerenkool, spinazie, broccoli en ei.

3
  • Haal de zalm uit de pan en voeg 1 el water per persoon toe aan de overige teriyakisaus in de koekenpan. Meng goed tot een gladde saus.
  • Verdeel de knoflookrijst over de borden en verdeel de broccolini hierover. Serveer de zoetzure wortel ernaast. 
  • Leg de zalmfilet met de huid omhoog op de rijst en besprenkel met de tariyakisaus. 
  • Verdeel de sojabonen over de borden. Besprenkel het geheel met de furikake en serveer. 
4
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur.
  • Fruit de broccolini 2 minuten. Voeg vervolgens 2 el water per persoon toe en stoof, afgedekt, 3 - 5 minuten op middelmatig vuur. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de zalmfilet 3 - 4 minuten op de huid. 
  • Bestrijk de zalm met de teriyakisaus. Verlaag het vuur, draai de zalm om en bak nog 1 – 2 minuten met de huid omhoog. Breng op smaak met peper en zout. 
5
6