Skip to main content
Zachte taco's met guacamole, knoflooksaus en veggie gehakt
Zachte taco's met guacamole, knoflooksaus en veggie gehakt

Zachte taco's met guacamole, knoflooksaus en veggie gehakt

met paprika, botersla en Peruaanse kruiden

Guacamole is uitgevonden door de Azteken in de regio die we nu kennen als Mexico; ze noemden het “ahuacamolli”, een combinatie van de Azteekse woorden ‘ahucatl’ (avocado) en “molli” (saus).

Labels:
Plantaardig
Allergenen:
Tarwe
Gluten
Soja
Gerst

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ zakje(s)

Peruaanse kruidenmix

½ stuk(s)

Rode ui

½ head

Botersla

40 gram

Guacamole

4 stuk(s)

Mini-tortilla's

(Bevat: Tarwe, Gluten Kan bevatten: Mosterd, Soja)

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Paprika

75 gram

Vegan gehakt

(Bevat: Gluten, Soja, Gerst Kan bevatten: Mosterd, Haver, Rogge, Selderij, Tarwe, Gluten)

Zelf toevoegen

¼ el

Olijfolie

1 el

Zwarte balsamicoazijn

1.5 el

[Plantaardige] mayonaise

½ el

Honing [of plantaardig alternatief]

½ el

Zonnebloemolie

½ el

[Zoutarme] ketjap manis

naar smaak

[Plantaardige] roomboter

Voedingswaarden

Energie (kJ)3542 kJ
Energie (kcal)847 kcal
Vetten44.4 g
waarvan verzadigd6.4 g
Koolhydraten79.7 g
waarvan suikers23.9 g
Vezels14.3 g
Eiwitten24.9 g
Zout3.6 g
Potassium457 mg
Calcium66.8 mg
Iron3 mg

Benodigdheden

Kom
Koekenpan
Aluminiumfolie
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden (zie Tip).
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Meng in een kom de honing met de ketjap, de Peruaanse kruidenmix en de helft van de knoflook.

Tip: In deze stap verwarm je de oven voor om later de tortilla's in op te warmen, maar je kunt er ook voor kiezen om hiervoor de magnetron te gebruiken.

Groenten bakken
2
  • Snijd de ui in halve ringen. Snijd de paprika in repen. 
  • Verhit een klein scheutje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui en paprika 4 - 5 minuten.
  • Voeg de zwarte balsamicoazijn en roomboter naar smaak toe en bak nog 3 minuten.
Gehakt bakken
3
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak het gehakt 4 minuten.
  • Voeg het honingmengsel toe, verlaag het vuur en bak 1 minuut verder. 
  • Verpak ondertussen de tortilla's in aluminiumfolie en verwarm 2 - 3 minuten in de oven.
Serveren
4
  • Meng in een kleine kom de mayonaise met de overige knoflook.
  • Scheur de bladen van de sla grof.
  • Snijd de tomaat in blokjes.
  • Serveer alle toppings apart zodat iedereen zelf de taco's naar smaak kan beleggen.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders