Skip to main content
Wrap met falafel, gepofte paprika en tahinsaus
Wrap met falafel, gepofte paprika en tahinsaus

Wrap met falafel, gepofte paprika en tahinsaus

Met frisse rodekool-wortelmix

Door de paprika in deze falafelwrap te poffen in de oven, wordt hij boterzacht en zoet. Erbij serveer je een yoghurtsaus die we voor je op smaak gebracht hebben met tahin. Tahin is een pasta gemaakt van sesamzaad, die goed samengaat met de smaak van kikkererwten - het hoofdingrediënt van bijvoorbeeld hummus maar ook van deze falafel.

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Allergenen :
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Rode paprika

½ cm

Verse gember

9 leaves

Verse munt

(Kan bevatten: Selderij)

¼ stuk(s)

Botersla

½ stuk(s)

Limoen

50 gram

Rodekool en wortel

(Kan bevatten: Selderij)

125 gram

Falafel

(Kan bevatten: Soja, Gluten, Mosterd)

2 stuk(s)

Witte tortilla

(Bevat: Gluten)

2 el

Yoghurt-tahinsaus

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Sesamzaad Kan bevatten: Pinda's, Noten)

Zelf toevoegen

1 el

Wittewijnazijn

1 tl

Suiker

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)1778 kJ
Energie (kcal)425 kcal
Vetten22 g
waarvan verzadigd3.8 g
Koolhydraten45 g
waarvan suikers29.1 g
Vezels12 g
Eiwitten14 g
Zout1.9 g

Benodigdheden

Aluminiumfolie
Bakplaat
Kom
Koekenpan

Instructies

Paprika poffen
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Leg de rode paprika op een bakplaat met aluminiumfolie. Pof de paprika 20 –  25 minuten in de oven, of tot de paprika zacht is en de schil geblakerd (zie tip). Draai halverwege om. Haal de paprika uit de oven en leg direct in een kom. Dek af met aluminiumfolie en laat afkoelen totdat je de paprika kunt aanraken zonder je te branden.

Raspen en snijden
2

Schil ondertussen de gember en rasp fijn. Snijd de blaadjes munt in reepjes. Snijd de botersla in repen en pers de helft van de benodigde limoen uit. Snijd de overige limoen in partjes.

Groentemix mengen
3

Maak in een kom een dressing van de wittewijnazijn, ½ el van het limoensap per persoon, de geraspte gember en de suiker. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de groentemix en de helft van de munt toe en schep goed om. Laat intrekken.

Falafel bakken
4

Verhit ondertussen de olijfolie in een koekenpan en bak de falafel in 5 – 6 minuten rondom bruin. Meng ondertussen in een kom de botersla met de helft van de zoetzure groentemix. Verpak de tortilla's in aluminiumfolie en verwarm de laatste 2 – 3 minuten mee met de paprika in de oven.

Paprika snijden
5

Trek voorzichtig de schil van de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in repen. (Let op: er kan hete stoom uit de paprika komen!) Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de tortilla's over de borden en leg er een paar blaadjes sla, wat van de groentemix en de paprika op. Verdeel de falafel en de yoghurt-tahinsaus erover. Bestrooi met de overige munt en serveer met de partjes limoen en de overige groentemix.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Double Veggie - Tostada met gekruid kipgehakt en cheddar

Double Veggie - Tostada met gekruid kipgehakt en cheddar

met jalapeño's, paprika en avocado als extra
Gebakken rijst met roerei en paksoi

Gebakken rijst met roerei en paksoi

met verse doperwten, wortel en pikante honingpinda's
Pittige nachoschotel met gehakt en cheddar

Pittige nachoschotel met gehakt en cheddar

met verse koriander en witte-kaassalsa
Pittige roerbak met udonnoedels en gemarineerde eieren

Pittige roerbak met udonnoedels en gemarineerde eieren

met sperziebonen, honingpinda's en komkommersalade
Parelgerst-risotto met spek en geroosterde venkel

Parelgerst-risotto met spek en geroosterde venkel

met courgette, zure room en grana padano
Zelfgemaakte curry met varkenshaaspuntjes

Zelfgemaakte curry met varkenshaaspuntjes

met aubergine en rode puntpaprika
Bao bun met sticky varkenshaas

Bao bun met sticky varkenshaas

met zoetzuur, sugarsnaps en zoete Aziatische saus
Gebakken noedels met garnalen en Chinese kool

Gebakken noedels met garnalen en Chinese kool

met wortel, gember en verse koriander
Milde viscurry

Milde viscurry

met volkoren noedels en broccoli
Pittige kokoscurry met sperziebonen

Pittige kokoscurry met sperziebonen

met tomaat, spinazie, bonen en rijst
Noedels met meiraap in curry-kokossaus

Noedels met meiraap in curry-kokossaus

met peultjes en pinda's
Thaise komkommersalade met gezouten pinda's als extra

Thaise komkommersalade met gezouten pinda's als extra

Bijgerecht | met frisse dressing van limoen, rode peper en vissaus
Vegetarische quesadilla met mozzarella

Vegetarische quesadilla met mozzarella

met witte kaas, salsa en chilimayonaise
Salade met geroosterde perzik en serranoham

Salade met geroosterde perzik en serranoham

met venkel, parelcouscous en buffelmozzarella
Double veggie - Huevos rancheros met cannellinibonen, avocado en cheddar

Double veggie - Huevos rancheros met cannellinibonen, avocado en cheddar

met extra groenten, tomaten, verse koriander en limoen
Groene curry met kipgehakt en courgettesaus

Groene curry met kipgehakt en courgettesaus

met paprika en koriander
Parelcouscoussalade met kippendij en Aziatische dressing

Parelcouscoussalade met kippendij en Aziatische dressing

met komkommer, verse kruiden en gomasio
Peruviaanse rijstschotel met zoete aardappel en feta

Peruviaanse rijstschotel met zoete aardappel en feta

met salsa van limoen, mais, koriander en rode peper
Double protein - Mexicaanse viswraps met kool-wortelsalade en mangochutney

Double protein - Mexicaanse viswraps met kool-wortelsalade en mangochutney

met dubbele portie koolvishaasjes
Kipspiezen met geurige kokosrijst

Kipspiezen met geurige kokosrijst

Met satéstokjes van citroengras en zelfgemaakte seroendeng

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Shakshuka curry met witte kaas

Shakshuka curry met witte kaas

in kruidige kokossaus met pita, spinazie en venkel
Gentse waterzooi met kippendij

Gentse waterzooi met kippendij

met wortel, bleekselderij en prei
Romige aardappelschotel met warmgerookte zalm

Romige aardappelschotel met warmgerookte zalm

met kaas, prei, courgette en dille
Varkenshaas met spekjes en gnocchi

Varkenshaas met spekjes en gnocchi

in champignonroomsaus met Parmigiano Reggiano
Pangasiusfilet in roombotersaus met citroen en kappertjes

Pangasiusfilet in roombotersaus met citroen en kappertjes

met kruidige parelcouscous, olijven en peterselie
Sweet & Sticky noedels met sinaasappel, kip, pinda's en koolrabi

Sweet & Sticky noedels met sinaasappel, kip, pinda's en koolrabi

met koriander, radijs en rode peper
Wrap met krokante kip

Wrap met krokante kip

met mangoketchup en regenboogkoolsla
Veggie kipstukjes in bladerdeeg met knapperige appelsalade

Veggie kipstukjes in bladerdeeg met knapperige appelsalade

met zure-roomsaus en en Surinaamse kruiden
BBQ-tempehburrito’s  met smashed avocado

BBQ-tempehburrito’s met smashed avocado

met tomaat-maissalsa, kruidige rijst en koriander
Mac & Cheese uit de oven met geroosterde pompoenpitten

Mac & Cheese uit de oven met geroosterde pompoenpitten

met verborgen groenten voor kinderen: wortel, pompoen en ui
Sticky BBQ-tofu met frisse maissalsa en zoete chilimayonaise

Sticky BBQ-tofu met frisse maissalsa en zoete chilimayonaise

met kruidige rijst en zonnebloempitten
Bao buns met garnalen in 'swicy' saus

Bao buns met garnalen in 'swicy' saus

met sugarsnaps en zoetzure groenten
Pokébowl met zalmfilet, zeewiersalade en avocado

Pokébowl met zalmfilet, zeewiersalade en avocado

met sriracha-mayo, zwart sesamzaad en zoetzure radijsjes
Steak met knolselderijfrietjes en Parmigiano Reggiano

Steak met knolselderijfrietjes en Parmigiano Reggiano

met frisse sperziebonen, citroenpartjes en zelfgemaakte jus
Kabeljauwfilet in pestoboter met gezouten amandelen

Kabeljauwfilet in pestoboter met gezouten amandelen

met cheesy pastinaak-aardappelpuree en puntpaprika
Krieltjessalade met Mediterrane kipfilet

Krieltjessalade met Mediterrane kipfilet

met mini-romatomaten, komkommer en mais
Salade met garnalen en avocado

Salade met garnalen en avocado

met romige groene saus, verse kruiden en zoetzure ui
Bacon burger met bietentortillachips op zwart streetfoodbroodje

Bacon burger met bietentortillachips op zwart streetfoodbroodje

met smokey saus, frietjes en tomaat-komkommersalade
Courgettesoep met geroosterde pompoenpitten

Courgettesoep met geroosterde pompoenpitten

met bospaddenstoelenpesto en gegratineerde volkoren ciabatta
Mujaddara met harissa, cherrytomaten en komkommeryoghurt

Mujaddara met harissa, cherrytomaten en komkommeryoghurt

klassieke Midden-Oosterse rijst en linzen met gebakken ui