HelloFresh
Wrap met falafel, gepofte paprika en tahinsaus

Wrap met falafel, gepofte paprika en tahinsaus

Met frisse rodekool-wortelmix

star version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 icon
Beoordeeld met 3.1 / 4van de 370 beoordelingen
Lees meer

Door de paprika in deze falafelwrap te poffen in de oven, wordt hij boterzacht en zoet. Erbij serveer je een yoghurtsaus die we voor je op smaak gebracht hebben met tahin. Tahin is een pasta gemaakt van sesamzaad, die goed samengaat met de smaak van kikkererwten - het hoofdingrediënt van bijvoorbeeld hummus maar ook van deze falafel.

Labels:Calorie-focusVeggie
Allergenen:Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)Sesamzaad
Voorbereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

1 stuks

Rode paprika

1 cm

Verse gember

18 blaadje

Verse munt

(Kan sporen van allergenen bevatten)

½ stuks

Botersla

(Kan sporen van allergenen bevatten)

1 stuks

Limoen

100 g

Rode kool en wortel

(Kan sporen van allergenen bevatten)

250 g

Falafel

(BevatGlutenbevattende granen)

4 stuks

Witte tortilla

(BevatGlutenbevattende granen)

4 el

Yoghurt-tahinsaus

(BevatMelk (inclusief lactose), Sesamzaad)

Zelf toevoegen

2 el

Witte wijnazijn

2 tl

Suiker

2 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)1778 kJ
Energie (kcal)425 kcal
Vetten22.0 g
waarvan verzadigd3.8 g
Koolhydraten45 g
waarvan suikers29.1 g
Vezels12 g
Eiwitten14 g
Zout1.9 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Aluminiumfolie
Bakplaat
Kom
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Paprika poffen
Paprika poffen
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Leg de rode paprika op een bakplaat met aluminiumfolie. Pof de paprika 20 –  25 minuten in de oven, of tot de paprika zacht is en de schil geblakerd (zie tip). Draai halverwege om. Haal de paprika uit de oven en leg direct in een kom. Dek af met aluminiumfolie en laat afkoelen totdat je de paprika kunt aanraken zonder je te branden.

Raspen en snijden
Raspen en snijden
2

Schil ondertussen de gember en rasp fijn. Snijd de blaadjes munt in reepjes. Snijd de botersla in repen en pers de helft van de benodigde limoen uit. Snijd de overige limoen in partjes.

Groentemix mengen
Groentemix mengen
3

Maak in een kom een dressing van de wittewijnazijn, ½ el van het limoensap per persoon, de geraspte gember en de suiker. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de groentemix en de helft van de munt toe en schep goed om. Laat intrekken.

Falafel bakken
Falafel bakken
4

Verhit ondertussen de olijfolie in een koekenpan en bak de falafel in 5 – 6 minuten rondom bruin. Meng ondertussen in een kom de botersla met de helft van de zoetzure groentemix. Verpak de tortilla's in aluminiumfolie en verwarm de laatste 2 – 3 minuten mee met de paprika in de oven.

Paprika snijden
Paprika snijden
5

Trek voorzichtig de schil van de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in repen. (Let op: er kan hete stoom uit de paprika komen!) Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
Serveren
6

Verdeel de tortilla's over de borden en leg er een paar blaadjes sla, wat van de groentemix en de paprika op. Verdeel de falafel en de yoghurt-tahinsaus erover. Bestrooi met de overige munt en serveer met de partjes limoen en de overige groentemix.