topBanner
Wortel-pastinaaksoep

Wortel-pastinaaksoep

Met amandel-korianderolie en een rozenbroodje

Lees meer

Deze vullende maaltijdsoep is heerlijk troostrijk op een druilerige avond en past perfect in de #WeekZonderVlees, want dat is het deze week in Nederland! Pastinaak is familie van de oranje peen - wie weet passen daarom de smaken in deze winterse soep zo goed bij elkaar. De pastinaak is nog iets zoeter dan een wortel en heeft een wat anijsachtige smaak. Ook is hij iets zachter van structuur waardoor hij sneller gaar is.

Labels:FamilyVeggie
Allergenen :Glutenbevattende granenNotenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Ui

200 gram

Vastkokende aardappelen

250 gram

Pastinaak

½ stuk(s)

Peen

1 tl

Gemalen kurkuma

2 stuk(s)

Bruin rozenbroodje

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenEi)

30 gram

Amandelen

(BevatNoten)

4 bosje(s)

Verse koriander

Zelf toevoegen

1.5 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

1.5 stuk(s)

Groentebouillonblokje

2 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3297 kJ
Energie (kcal)788 kcal
Vetten37.0 g
waarvan verzadigd3.4 g
Koolhydraten89 g
waarvan suikers12.3 g
Vezels15 g
Eiwitten18 g
Zout5.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Oven
Pan met deksel
Kleine kom
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 180 graden en kook 500 ml water per persoon voor de soep. Snipper de ui. Schil de aardappelen en de pastinaak.

2

Snijd de aardappelen, pastinaak en peen in kleine blokjes.

3

Verhit de roomboter in een soeppan of grote pan met deksel en fruit de ui 2 – 3 minuten op middelmatig vuur. Voeg de pastinaak, peen en kurkuma toe en bak al roerend 3 – 4 minuten. Voeg de aardappelen en het kokende water toe en verkruimel het bouillonblokje erboven. Laat, afgedekt, 15 minuten zachtjes koken, of tot de groenten gaar zijn.

4

Besprenkel ondertussen het rozenbroodje met een klein beetje water en bak 7 – 9 minuten in de oven.

5

Hak ondertussen de amandelen en de koriander zeer fijn. Verhit een koekenpan zonder olie op hoog vuur en rooster de amandelen goudbruin. Laat de amandelen afkoelen en meng vervolgens met de koriander en de extra vierge olijfolie in een kleine kom. Breng de amandel-korianderolie op smaak met ruim peper en zout.

6

Haal de pan met soep van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de soep over de soepkommen. Garneer de soep met de amandel-korianderolie en serveer met het rozenbroodje.