Skip to main content
Warme maaltijdsalade met gerookte forel

Warme maaltijdsalade met gerookte forel

Met krieltjes, frisse citroen en verse dille

4.2
(435)

In de dressing voor deze maaltijdsalade gebruik je twee ingrediënten die je vanwege hun frisse smaak veel terugvindt in gerechten met vis: citroen en dille. Dille heeft een uitgesproken, sterke smaak die goed past bij vette vis. Het kruid wordt dan ook veel gebruikt in de Scandinavische keuken waar het de perfecte partner is voor vette vis als forel en zalm.

Labels:
Caloriebewust
Allergenen:
Vis

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd20 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk
Hoeveelheden

200 gram

Drieling aardappelen

½ stuk(s)

Rode paprika

½ stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Mini-romaine sla

2.5 gram

Verse dille

(Kan bevatten: Selderij)

½ stuk(s)

Citroen

1 stuk(s)

Gerookte forelfilet

(Bevat: Vis)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

1.5 el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Honing

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)2410 kJ
Energie (kcal)576 kcal
Vetten27 g
waarvan verzadigd4.2 g
Koolhydraten50 g
waarvan suikers12.5 g
Vezels8 g
Eiwitten26 g
Zout1.4 g
Pan met deksel
Koekenpan
Snijplank
Dunschiller
Saladekom
Vork
Bord

Instructies

Aardappelen koken
1

• Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel en breng aan de kook. • Kook de aardappelen in 15 – 17 minuten beetgaar en giet af.

Snijden en bakken
2

• Snijd ondertussen de rode paprika in blokjes. • Snipper de rode ui en pers de knoflook of snijd fijn. • Snijd de mini-romaine in repen. • Verhit de olijfolie in een koekenpan en roerbak de paprika, rode ui en knoflook 5 - 6 minuten op middelhoog vuur.

Dressing en forel bereiden
3

• Pers ondertussen de citroen uit en snijd de dille fijn. • Meng in een saladekom 1 el citroensap per persoon met de extra vierge olijfolie, honing, dille, peper en zout. • Verdeel de gerookte forel met twee vorken in kleine stukken.

Serveren
4

• Meng in de saladekom de dilledressing met de mini-romaine, aardappelen, paprika, ui en gerookte forel. • Verdeel over de borden en besprenkel naar smaak met het overige citroensap.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders