Passata di pomodoro is gemaakt van verse, rijpe tomaten die gekookt en vervolgens gezeefd worden. Het vormt de perfecte basis voor pastasauzen.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Garlic
¼ piece
Red chili pepper
½ piece
Courgette
½ teaspoon
Smoked paprika
100 g
Passata
75 milliliters
Cooking cream
(Contains Milk)
90 g
Wholewheat spaghetti
(Contains Wheat May be present Egg, Mustard, Soy, Lupin)
½ piece
Tomato
2.5 g
Fresh tarragon
100 g
Chicken thigh strips
â…“ sachet(s)
Yellow curry spices
½ tablespoon
[Plant-based] butter
1 teaspoon
Extra virgin olive oil
¾ tablespoon
White balsamic vinegar
1 tablespoon
Olive oil
50 milliliters
Low sodium chicken stock
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 210 graden en bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd de rode peper fijn. Snijd de courgette in plakken van 1/2 cm dik en verdeel deze over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Bak 15 – 20 minuten in de oven.
Breng ruim water aan de kook in een pan voor de spaghetti. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een grote hapjespan met deksel op middelhoog vuur en fruit de knoflook en de helft van de rode peper 1 - 2 minuten. Voeg daarna per persoon: 1 tl gele currykruiden en 1/2 tl gerookt paprikapoeder toe en bak de specerijen 1 minuut mee.
Blus de smaakmakers en specerijen af met 1/2 el witte balsamicoazijn per persoon, de bouillon en de passata. Verlaag het vuur en voeg de kookroom toe. Laat de saus, afgedekt, nog 12 – 14 minuten op laag vuur pruttelen. Breng op smaak met peper en zout. Kook de spaghetti in 10 – 12 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen.
Snijd ondertussen de tomaat in kleine blokjes. Ris de blaadjes van de dragontakjes en hak ze fijn. Meng in een kom de tomaat met de helft van de dragon en per persoon: 1/2 tl witte balsamicoazijn, 1 tl extra vierge olijfolie, peper en zout.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Roerbak de kippendijreepjes en de overige rode peper 6 – 8 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de kippendijreepjes en de overige dragon toe aan de saus.
Schep de spaghetti in diepe borden en serveer met de saus, kippendijreepjes en courgetteplakken. Serveer de tomaat met dragon ernaast.
Weetje: Wist je dat deze maaltijd meer dan 250 gram groente bevat per portie? De passata in dit gerecht wordt ook meegerekend. Deze bevat namelijk ongeveer evenveel vitaminen, mineralen en voedingsvezels als verse groenten.