Visstoof met kokosmelk en limoen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Visstoof met kokosmelk en limoen

Visstoof met kokosmelk en limoen

Met rijst en verse koriander

Deze visstoof is geïnspireerd op moqueca Baiana, ofwel visstoof uit het Braziliaanse Bahia. Het is makkelijk te maken en heel smaakvol. Door de vis te garen in de saus, trekken alle smaken - kokos, paprika en kerriepoeder - er goed in. De limoenrasp geeft de rijst een frisse smaak.

Labels:
Caloriebewust
Kook mij eerst
Chef's Choice
Familie
Allergenen :
Selderij
Mosterd
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ snufje

Rode paprika

50 ml

Kokosmelk

1 tl

Kerriepoeder

(Bevat Selderij, Mosterd)

½ blik(ken)

Tomatenblokjes

85 gram

Pandanrijst

1 stuk(s)

Koolvisfilet zonder huid

(Bevat Vis)

3 bosje(s)

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

¼ stuk(s)

Limoen

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

¼ stuk(s)

Groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2582 kJ
Energie (kcal)617 kcal
Vetten18 g
waarvan verzadigd8.4 g
Koolhydraten82 g
waarvan suikers9.2 g
Vezels5 g
Eiwitten28 g
Zout1.7 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Keukenpapier
Rasp

Instructies

Voorbereiden
1

Kook 175 ml water per persoon in een pan met deksel voor de rijst. Snipper de ui en pers of snijd de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode paprika en snijd de paprika klein. Roer de kokosmelk goed door.

Saus maken
2

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui, de knoflook en het kerriepoeder 2 minuten op laag vuur. Voeg de paprika, kokosmelk en de tomatenblokjes toe. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en laat, afgedekt, 10 – 12 minuten zachtjes koken op middellaag vuur.

Rijst koken
3

Voeg ondertussen de rijst toe aan de pan met deksel en kook, afgedekt, 10 – 12 minuten. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen. Breng de rijst op smaak met peper en zout.

Koolvis stoven
4

Dep ondertussen de koolvisfilet droog met keukenpapier en snijd in 4 gelijke stukken. Voeg de koolvisfilet na 3 – 4 minuten toe aan de wok of hapjespan en laat, afgedekt, nog 7 – 8 minuten meegaren op middellaag vuur. Breng daarna op smaak met peper en zout.

Smaakmakers snijden
5

Snijd ondertussen de koriander fijn. Rasp de schil van de limoen met een fijne rasp en snijd de limoen in parten.

Serveren
6

Voeg 1 tl limoenrasp per persoon toe aan de rijst en knijp naar smaak het sap uit de limoenpartjes erover. Verdeel de rijst en de visstoof over de borden. Garneer met de koriander en de overige limoenpartjes.