Skip to main content
Visschnitzel met rauwkostsalade en een crème van feta
Visschnitzel met rauwkostsalade en een crème van feta

Visschnitzel met rauwkostsalade en een crème van feta

Limited edition (op=op)

3.9
(248)

Dit is het winnende recept van de aflevering met als thema ‘kids’. Kinderen zijn dol op vis in een jasje. Door het bakken wordt de buitenkant lekker krokant en blijft de vis heerlijk mals. De appelmoes en crème van feta, waar ze de groenten in kunnen dippen, maken van dit gerecht een feestmaal!

Labels:
Kindvriendelijk
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Vis
Gluten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Vastkokende aardappelen

1 stuk(s)

Appel

⅓ tl

Gemalen kaneel

125 gram

Rode cherrytomaten

5 stuk(s)

Radijs

¼ stuk(s)

Komkommer

20 gram

Feta

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1.5 el

Kookroom

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Gepaneerde heekfilet

(Bevat: Vis, Gluten)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ el

Honing

1 el

Extra vierge olijfolie

½ tl

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)798 kcal
Energie (kJ)3338.8 kJ
Vetten32 g
waarvan verzadigd7 g
Koolhydraten94 g
Vezels11 g
Eiwitten27 g

Benodigdheden

Wok met deksel
Hapjespan met deksel
Steelpan
Saladekom
Kom

Instructies

1

Was of schil de aardappelen (nicola) grondig en snijd in parten. Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de aardappelen 25 - 30 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout. Haal na 20 minuten de deksel van de pan.

Voeg de kaneel toe.
2

Schil ondertussen de appel (goudreinet) en verwijder het klokhuis. Snijd de appel in kleine stukken. Meng in een steelpan met deksel de appel, kaneel, honing en 3 el water per persoon. Breng aan de kook en laat, afgedekt, 8 - 10 minuten op laag vuur koken. Prak grof met een vork en bewaar tot gebruik met de deksel op de pan.

Meng de dressing met de salade.
3

Halveer de cherrytomaten en snijd de radijsjes in plakjes. Snijd de komkommer in de lengte doormidden en verwijder met een lepel de zaadlijsten. Snijd de komkommer in dunne repen van 4 cm. Maak een dressing in de saladekom van de extra vierge olijfolie en witte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de cherrytomaten, radijs en komkommer toe en meng goed.

Voeg de kookroom toe aan de feta.
4

Verkruimel de feta in een kom en voeg de kookroom toe. Meng goed en breng op smaak met peper en zout.

5

Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en bak de visschnitzel op middelhoog vuur 3 - 4 minuten aan elke kant. Breng eventueel op smaak met peper en zout.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
6

Verdeel de aardappelen met de rauwkostsalade over de borden en serveer met de visschnitzel, fetacrème en appelmoes.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders