Mijn bestellingen
arrow right iconarrow right icon
Menu voor 26 Jan tot 01 Feb
arrow right iconarrow right icon
Luxe vispotje met room en witte wijn
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken drieling aardappelen

Lees meer

Heerlijk romig is dit gerecht met vis die je pocheert in een saus van room en witte wijn. In de vismelange vind je zalm, koolvis en kabeljauw. De verschillende structuur en smaak van deze vissoorten maakt van elke hap een verrassing. Je kunt dit gerecht natuurlijk ook zonder wijn bereiden, lees dan eerst de tip op de achterkant.

Labels:Eten binnen 3 dagenGlutenvrij
Allergenen:SulfietMelk (inclusief lactose)Vis
Voorbereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 3
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

500 g

Drieling aardappelen

2 stuks

Knoflookteen

1 stuks

Sjalot

1 stuks

Venkel

1 stuks

Peen

⅔ stuks

Prei

300 ml

Espiga Branco

(BevatSulfiet)

200 ml

Slagroom

(BevatMelk (inclusief lactose))

260 g

Vismelange: zalm, kabeljauw en koolvis

(BevatVis)

5 g

Verse kervel

(Kan sporen van allergenen bevatten)

1 stuks

Citroen

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

2 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 stuks

Visbouillonblokje

(BevatVis)

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)4929 kJ
Energie (kcal)1178 kcal
Vetten67.0 g
waarvan verzadigd34.4 g
Koolhydraten68 g
waarvan suikers19.7 g
Vezels14 g
Eiwitten36 g
Zout1.6 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Oven
Bakpapier
Bakplaat
Cutting Board
Fruitmesje
Schilmesje
Pan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Aardappelen bakken
Aardappelen bakken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Maak de aardappelen schoon en halveer ze. Verdeel de aardappelen over een bakplaat met bakpapier, meng met de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bak de aardappelen 30 –35 minuten in de oven. Schep halverwege om.

Groenten snijden
Groenten snijden
2

Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Snipper de sjalot. Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in kleine blokjes. Snijd het eventuele venkelloof fijn en houd apart. Schil de peen met een dunschiller en snijd de peen in kleine blokjes. Snijd de prei in de lengte in vieren en snijd fijn.

Groenten bakken
Groenten bakken
3

Verhit de roomboter in een soeppan op middelmatig vuur. Bak de sjalot en de knoflook 2 – 3 minuten. Voeg de venkel, de prei en de peen toe en roerbak 6 – 8 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Groenten koken
Groenten koken
4

Blus de groenten af met de witte wijn, breng aan de kook en laat ongeveer 4 minuten kort koken tot de alcohol vervlogen is. Schenk 125 ml water per persoon en de slagroom erbij, verkruimel het visbouillonblokje erboven en laat 10 minuten zachtjes koken. Kook eventueel iets verder in wanneer je de stoof nog te dun vindt.

Vispannetje afmaken
Vispannetje afmaken
5

Snijd ondertussen de kervel fijn en snijd de citroen in parten. Voeg, vlak voor serveren, de vismelange toe aan de pan en breng eventueel nog verder op smaak met peper en zout. Let op, de visblokjes zijn klein en daardoor heel snel gaar. Dus schep ze echt pas in de pan wanneer je aan tafel gaat.

Serveren
Serveren
6

Schep de aardappelen in het vispannetje of serveer apart. Garneer het vispannetjes met de kervel en het eventuele venkelloof. Knijp de citroenpartjes er naar smaak overheen.