topBanner
Vietnamese Pho met gebakken portobello

Vietnamese Pho met gebakken portobello

met verse kruiden, paprika en limoen

Vegan
Lees meer

Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.

Labels:VeggieCaloriebewust
Allergenen :Glutenbevattende granenSojaPinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

½ tl

Gemalen kaneel

1 stuk(s)

Knoflookteen

4 cm

Verse gember

2 el

Vietnamese saus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

10 ml

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

1 stuk(s)

Paprika

4 stuk(s)

Bosui

½ stuk(s)

Rode peper

½ stuk(s)

Limoen

2 stuk(s)

Portobello

1 stuk(s)

Ui

140 gram

Brede rijstnoedels

10 gram

Munt, koriander en Thais basilicum

20 gram

Pinda's

(BevatPinda's)

1 stuk(s)

Steranijs

Zelf toevoegen

2 el

Zonnebloemolie

1.5 stuk(s)

Groentebouillonblokje

2 tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2205 kJ
Energie (kcal)527 kcal
Vetten19.0 g
waarvan verzadigd3.0 g
Koolhydraten71 g
waarvan suikers9.4 g
Vezels7 g
Eiwitten9 g
Zout6.4 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Rasp
Grote pan
Kleine kom
Pan met deksel
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng 650 ml water per persoon aan de kook. Verhit een soeppan met deksel, zonder olie, op middelmatig vuur. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember met een fijne rasp. Voeg de steranijs en 1/4 tl kaneel per persoon toe aan de soeppan en verhit totdat de aroma's vrijkomen.

2

Voeg 1 el zonnebloemolie per persoon, de gember en de helft van de knoflook toe en fruit samen 1 - 2 minuten in de soeppan. Voeg het kokende water, de Vietnamese saus en de helft van de sojasaus toe. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en breng aan de kook. Verlaag het vuur en kook de bouillon 25 minuten zachtjes.

3

Snijd de rode puntpaprika in dunne ringen. Snijd de bosui in fijne ringen. Verwijder de zaadlijsten uit de rode peper en snijd de peper in dunne ringetjes. Snijd de limoen in partjes. Houd de groenten, peper en limoen apart in kommetjes om straks de Pho mee te garneren.

4

Snijd de portobello in reepjes. Snipper de ui. Verhit 1 el zonnebloemolie in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de ui en overige knoflook 1-2 minuten. Voeg de portobello toe en bak deze 7-8 minuten, of totdat het sap van de portobello vrijkomt. Blus het geheel af met 1 tl wittewijnazijn per persoon. Dek af en houd op laag vuur nog 4-5 minuten warm.

5

Haal de gember en steranijs uit de soeppan. Voeg de rijstnoedels toe en laat ze op laag vuur 4-8 minuten meekoken. Snijd intussen de verse kruiden fijn. Voeg als laatst de portobello en ui toe en roer goed door.

6

Schenk de Pho in diepe kommen. Garneer naar smaak met de overige sojasaus, paprika, bosui, rode peper, limoensap, verse kruiden en pinda's.