topBanner
Verse ravioli met ricotta en spinazie

Verse ravioli met ricotta en spinazie

In spinazie-tomatensaus

QUICK & EASY
Lees meer

Met dit recept waan jij je vanavond in een cucina Italiana. De ravioli in dit recept komt namelijk rechtstreeks uit De Pastafabriek, een Italiaans familiebedrijf waar de hele familie meehelpt in de keuken om zo de lekkerste verse pasta te maken voor in jouw box – en dat proef je meteen!

Labels:CaloriebewustLekker snelVeggie
Allergenen :Glutenbevattende granenEiMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1.5 stuk(s)

Knoflookteen

1 blik(ken)

Rode cherrytomaten

250 gram

Verse ravioli met spinazie en ricotta

(BevatGlutenbevattende granen, Ei, Melk (inclusief lactose))

50 gram

Parmigiano reggiano

(BevatMelk (inclusief lactose))

200 gram

Spinazie

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

1 tl

Suiker

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2389 kJ
Energie (kcal)571 kcal
Vetten26.0 g
waarvan verzadigd9.5 g
Koolhydraten51 g
waarvan suikers10.3 g
Vezels7 g
Eiwitten28 g
Zout1.2 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan
Saladekom
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

• Pers de knoflook of snijd fijn. • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan op middelmatig vuur en bak de knoflook 1 minuut. Voeg de cherrytomaten met saus toe en voeg per persoon 1/2 tl zwarte balsamicoazijn, 1/2 tl suiker en 50 ml water toe. Breng aan de kook en laat 10 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.

2

• Breng een pan met ruim water aan de kook voor de ravioli. Kook de ravioli in 4 – 6 minuten gaar. Giet voorzichtig af en laat uitstomen.

3

• Rasp de parmiggiano reggiano fijn. • Meng in een saladekom een derde van de spinazie met de overige zwarte balsamicoazijn en de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.

4

• Roer de overige spinazie door de tomatensaus tot deze slinkt. Breng op smaak met peper en zout. • Verdeel de ravioli en de saus over de borden en garneer met de parmiggiano reggiano. • Serveer met de spinaziesalade.