Skip to main content
Veggie + protein - Ravioli met biefstukpuntjes als extra
Veggie + protein - Ravioli met biefstukpuntjes als extra

Veggie + protein - Ravioli met biefstukpuntjes als extra

met sperziebonen, peultjes en oude kaas

4.0
(364)

Verse ravioli van de pastafabriek wordt dagelijks met liefde bereid - met speciaal Italiaans meel en een originele vulling van bloemkool en beurre noisette.

Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Ei
Tarwe

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

125 gram

Sperziebonen

¼ zakje(s)

Italiaanse kruiden

120 gram

Biefstukpuntjes

140 gram

Ravioli met bloemkool en beurre noisette

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Ei, Tarwe)

50 gram

Peultjes

5 gram

Pompoenpitten

(Kan bevatten: Pinda's, Noten, Sesamzaad)

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Sjalot

¼ stuk(s)

Citroen

15 gram

Geraspte oude Goudse kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1.5 el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Olijfolie

Voedingswaarden

Energie (kcal)691 kcal
Energie (kJ)2893 kJ
Vetten38.9 g
waarvan verzadigd20.9 g
Koolhydraten59.6 g
waarvan suikers9 g
Vezels10.1 g
Eiwitten20.9 g
Zout1.1 g

Benodigdheden

Kom
Pan met deksel
Koekenpan
Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de sperziebonen.
  • Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 2 gelijke stukken.
  • Meng in een kom per persoon: 1/4 zakje Italiaanse kruiden, 1/2 el olijfolie, peper en zout. Snijd de biefstukpuntjes in stukjes van 1 – 2 cm en meng ze door de marinade.

Tip: Sperziebonen zijn rijk aan kalium, ijzer en foliumzuur. Kalium houdt je bloeddruk gezond en ijzer en foliumzuur geven je een energiek gevoel.

Koken
2
  • Kook de sperziebonen 7 – 8 minuten in de pan met deksel.
  • Voeg na 2 minuten de ravioli en de peultjes toe. Giet daarna af, spoel af onder koud water en laat uitstomen zonder deksel.
  • Verhit ondertussen een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.
  • Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Snijd de sjalot in halve ringen. Pers de citroen uit
Bakken
3
  • Verhit de roomboter in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en sjalot 1 - 2 minuut. Voeg de biefstukpuntjes met kruiden toe en bak 2 - 3 minuten.
  • Voeg de ravioli, peultjes en sperziebonen toe en schep om. Bak 1 - 2 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout. De biefstuk mag nog rosé zijn vanbinnen.

Tip: Wist je dat 1/3 van de ravioli uit bloemkool bestaat? Lekker en voedzaam dus!

Serveren
4
  • Blus de ravioli af met 1 el citroensap per persoon.
  • Verdeel de ravioli met sperziebonen, peultjes en biefstukpuntjes over de borden.
  • Garneer met de oude kaas en pompoenpitten.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders