topBanner
Penne in roomsaus van zongedroogde tomaten en aubergine

Penne in roomsaus van zongedroogde tomaten en aubergine

met rundergehakt als extra

Vlees als extra
Lees meer

.

Labels:Lekker snel
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Aubergine

1 stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

60 gram

Semi-gedroogde tomaten

180 gram

Penne

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenEi, Soja)

240 gram

Rundergehakt

2 tl

Paprikapoeder

100 ml

Slagroom

(BevatMelk (inclusief lactose))

10 gram

Vers basilicum

60 gram

Rucola

50 gram

Geraspte pecorino

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

3 el

Olijfolie

120 ml

Groentebouillon

1 el

Zwarte balsamicoazijn

1 el

Bloem

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)5274 kJ
Energie (kcal)1261 kcal
Vetten76.0 g
waarvan verzadigd27.7 g
Koolhydraten80 g
waarvan suikers12.1 g
Vezels9 g
Eiwitten59 g
Zout2.4 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Koekenpan
Hapjespan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

• Breng ruim water aan de kook, met een snuf zout, in een pan met deksel voor de penne en bereid de bouillon. • Snijd de aubergine in blokjes van 1-2 cm. • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. • Hak de semi-gedroogde tomaten grof.

2

• Kook de penne 10 - 12 minuten, giet af en laat zonder deksel uitstomen. • Meng de blokjes aubergine met 1/2 el bloem per persoon. • Verhit 1 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. • Bak de aubergine 8 - 10 minuten rondom bruin.

3

• Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. • Bak de ui, knoflook, semigedroogde tomaat en het rundergehakt 3 - 4 minuten. Voeg het paprikapoeder toe en bak nog 1 minuut.| • Blus af met 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon en de groentenbouillon. • Voeg de slagroom toe en laat nog 4 - 5 minuten pruttelen.

4

• Snijd de basilicum in reepjes en verdeel de rucola over diepe borden. • Roer de penne, helft van de pecorino, helft van de basilicum en de aubergine door de saus. Breng op smaak met peper en zout en verdeel de penne over de diepe borden. • Werk af met de overige pecorino en garneer met de overige verse basilicum.