.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Aubergine
1 stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
60 gram
Semi-gedroogde tomaten
180 gram
Penne
(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenEi, Soja, Lupine, Mosterd)240 gram
Rundergehakt
2 tl
Paprikapoeder
100 ml
Slagroom
(BevatMelk (inclusief lactose))10 gram
Vers basilicum
60 gram
Rucola
(Kan bevattenSelderij)50 gram
Geraspte pecorino
(BevatMelk (inclusief lactose))3 el
Olijfolie
120 ml
Groentebouillon
1 el
Zwarte balsamicoazijn
1 el
Bloem
naar smaak
Peper en zout
• Breng ruim water aan de kook, met een snuf zout, in een pan met deksel voor de penne en bereid de bouillon. • Snijd de aubergine in blokjes van 1-2 cm. • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. • Hak de semi-gedroogde tomaten grof.
• Kook de penne 10 - 12 minuten, giet af en laat zonder deksel uitstomen. • Meng de blokjes aubergine met 1/2 el bloem per persoon. • Verhit 1 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. • Bak de aubergine 8 - 10 minuten rondom bruin.
• Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. • Bak de ui, knoflook, semigedroogde tomaat en het rundergehakt 3 - 4 minuten. Voeg het paprikapoeder toe en bak nog 1 minuut.| • Blus af met 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon en de groentenbouillon. • Voeg de slagroom toe en laat nog 4 - 5 minuten pruttelen.
• Snijd de basilicum in reepjes en verdeel de rucola over diepe borden. • Roer de penne, helft van de pecorino, helft van de basilicum en de aubergine door de saus. Breng op smaak met peper en zout en verdeel de penne over de diepe borden. • Werk af met de overige pecorino en garneer met de overige verse basilicum.