.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Aubergine
1 stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
180 gram
Penne
(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenEi, Soja, Lupine, Mosterd)2 tl
Paprikapoeder
100 ml
Slagroom
(BevatMelk (inclusief lactose))10 gram
Vers basilicum
50 gram
Geraspte pecorino
(BevatMelk (inclusief lactose))60 gram
Rucola
(Kan bevattenSelderij)2 stuk(s)
Doradefilet met huid
(BevatVis)60 gram
Semi-gedroogde tomaten
3 el
Olijfolie
120 ml
Groentebouillon
1 el
Zwarte balsamicoazijn
1 el
Bloem
naar smaak
Peper en zout
1 el
Roomboter
(BevatMelk (inclusief lactose))Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de penne.Bereid de bouillon.Snijd de aubergine in blokjes van 1 - 2 cm.Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.Hak de semi-gedroogde tomaten grof.
Kook de penne 10 - 12 minuten, giet af en laat zonder deksel uitstomen.Meng de blokjes aubergine met 1/2 el bloem per persoon.Verhit 1 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.Bak de aubergine in 8 - 10 minuten rondom bruin.
Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de ui, knoflook en semi-gedroogde tomaten 3 - 4 minuten. Voeg het paprikapoeder toe en bak nog 1 minuut.Blus af met 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon en de groentebouillon. Voeg de slagroom toe en kook nog 4 - 5 minuten zachtjes.Dep de doradefilet droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout. Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de vis 1 – 2 minuten op het vel. Verlaag het vuur en bak de dorade nog 1 – 2 minuten op de andere zijde.
Snijd het basilicum in reepjes en verdeel de rucola over diepe borden.Roer de penne, de aubergine, de helft van de pecorino en de helft van het basilicum door de saus. Breng op smaak met peper en zout en verdeel de penne over de diepe borden.Leg de dorade op de penne.Garneer met de overige pecorino en het overige verse basilicum.