Veggie + Protein - Paddenstoelenrisotto met rundergehakt als extra
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Veggie + Protein - Paddenstoelenrisotto met rundergehakt als extra

Veggie + Protein - Paddenstoelenrisotto met rundergehakt als extra

met orzo, kruidenkaasblokjes en basilicum

Orzo betekent gerst in het Italiaans, maar het is eigenlijk een pastasoort. Het heeft zijn naam aan de vorm te danken: een gerstkorrel.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Knoflookteen

2.5 gram

Vers basilicum

⅓ bosje(s)

Bosui

85 gram

Orzo

10 gram

Pompoenpitten

(Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

120 gram

Rundergehakt

175 gram

Gemengde gesneden paddenstoelen

40 gram

Kruidenkaasblokjes

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

175 ml

Zoutarme groentebouillon

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)374 kcal
Energie (kJ)1563 kJ
Vetten30.4 g
waarvan verzadigd17 g
Koolhydraten10 g
waarvan suikers4.7 g
Vezels2.7 g
Eiwitten18.9 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan

Instructies

Snijden
1

Bereid de bouillon. Snipper de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn. Scheur de blaadjes basilicum klein en snijd de bosui in ringen.

Tip: Wist je dat paddenstoelen eigenlijk schimmels zijn? Ze worden beschouwd als groente en zijn rijk aan vitamine B2. Dit houdt je energie op peil en voorkomt ontstekingen.

Fruiten
2

Verhit de helft van de roomboter in een pan met deksel en fruit de sjalot en knoflook 2 minuten op middellaag vuur. Voeg de orzo toe en bak 1 minuut mee.

Orzo koken
3

Schenk de bouillon over de orzo en kook de orzo, afgedekt, in 10 - 12 minuten droog. Roer regelmatig door en voeg eventueel water toe als de orzo te droog wordt.

Pitten roosteren
4

Verhit ondertussen een koekenpan op hoog vuur en rooster de pompoenpitten, zonder olie, tot deze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.

Tip: Wist je dat pompoenpitten van alle noten en pitten het rijkst zijn aan magnesium en fosfor? Magnesium zorgt voor sterke botten en gezonde spieren en fosfor voor sterke botten en tanden.

Risotto afmaken
5

Verhit de overige roomboter in dezelfde koekenpan en roerbak het rundergehakt in 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de paddenstoelen en bosui toe en bak 5 minuten mee (zie Tip). Voeg het rundergehakt, de groenten en de helft van de kruidenkaasblokjes toe aan de orzo en laat al roerend smelten. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Houd je van een extra bite? Houd dan een deel van de bosui apart om het gerecht mee te garneren.

Serveren
6

Verdeel de orzo over de borden. Bestrooi met de pompoenpitten en garneer met de overige kruidenkaas en het basilicum.