Veggie döner-wraps met feta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Veggie döner-wraps met feta

Veggie döner-wraps met feta

met Griekse kruiden, knoflookmayo en salade

Nieuw ingrediënt in je box! Proef met de Griekse kruidenmix de rijke smaken van oregano, tijm, paprika en een vleugje kaneel en geniet van een authentieke ervaring bij elke hap.

Labels:
Veggie
Snelle bereiding
Nieuw ingrediënt
Allergenen :
Tarwe
Mosterd
Haver
Soja
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd10 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

2 stuk(s)

Witte tortilla

(Bevat Tarwe)

80 gram

Vegetarische döner kebab

(Bevat Mosterd, Haver, Soja, Tarwe)

½ stuk(s)

Komkommer

½ stuk(s)

Ui

30 gram

Rucola en veldsla

½ stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ zakje(s)

Griekse kruidenmix

25 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ el

Wittewijnazijn

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Water voor saus

1.5 el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3455 kJ
Energie (kcal)826 kcal
Vetten54.2 g
waarvan verzadigd14.4 g
Koolhydraten54.2 g
waarvan suikers6.1 g
Vezels9.4 g
Eiwitten25.1 g
Zout3.2 g

Benodigdheden

Koekenpan
Saladekom
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden (zie Tip).
  • Snijd de ui in halve ringen.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.

Tip: Je verwarmt de oven voor om later de tortilla's in te verwarmen, maar je kunt er ook voor kiezen om dit straks in een pan te doen.

Kebab bakken
2
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Voeg de ui, de vegetarische döner kebab en de helft van de Griekse kruidenmix toe aan de koekenpan en bak in 5 - 7 minuten gaar.

Weetje: De ui is een onderschatte supergroente! Hij is niet alleen rijk aan vezels en B-vitaminen, maar zit ook bomvol antioxidanten en vitamine C.

Groenten snijden
3
  • Bak de tortilla's 2 - 4 minuten in de oven.
  • Snijd ondertussen de komkommer in halve maantjes en de tomaat in blokjes. 
  • Meng in een saladekom de sla met de wittewijnazijn met de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
  • Meng in een kleine kom de mayonaise met het water, de knoflook en de overige Griekse kruidenmix.
Serveren
4
  • Verdeel de sla over de tortilla's.
  • Beleg de tortilla's vervolgens met de gebakken ui en de döner kebab.
  • Verdeel de komkommer en tomaat over de tortilla's en verkruimel de feta erover.
  • Besprenkel met de knoflookmayo, vouw dicht en serveer.