Veggie döner-wraps met feta
Veggie döner-wraps met feta

Veggie döner-wraps met feta

met Griekse kruiden, knoflookmayo en salade

Nieuw ingrediënt in je box! Proef met de Griekse kruidenmix de rijke smaken van oregano, tijm, paprika en een vleugje kaneel en geniet van een authentieke ervaring bij elke hap.

Tags:
Veggie
Quick Prep
Allergens:
Wheat
Mustard
Oats
Soy
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time10 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

2 piece

Flour tortillas

(Contains Wheat)

80 g

Veggie döner kebab

(Contains Mustard, Oats, Soy, Wheat)

½ piece

[Persian] cucumber

½ piece

Onion

30 g

Arugula & lamb's lettuce

½ piece

Tomato

½ piece

Garlic

½ sachet(s)

Greek-style spice mix

25 g

Feta

(Contains Milk)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olive oil

½ tablespoon

White wine vinegar

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

½ tablespoon

Water for the sauce

1.5 tablespoon

[Plant-based] mayonnaise

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3455 kJ
Calories826 kcal
Fat54.2 g
Saturated Fat14.4 g
Carbohydrate54.2 g
Sugar6.1 g
Dietary Fiber9.4 g
Protein25.1 g
Salt3.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Tall-Sided Pan
Salad Bowl
Small Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden (zie Tip).
  • Snijd de ui in halve ringen.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.

Tip: Je verwarmt de oven voor om later de tortilla's in te verwarmen, maar je kunt er ook voor kiezen om dit straks in een pan te doen.

Kebab bakken
2
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Voeg de ui, de vegetarische döner kebab en de helft van de Griekse kruidenmix toe aan de koekenpan en bak in 5 - 7 minuten gaar.

Weetje: De ui is een onderschatte supergroente! Hij is niet alleen rijk aan vezels en B-vitaminen, maar zit ook bomvol antioxidanten en vitamine C.

Groenten snijden
3
  • Bak de tortilla's 2 - 4 minuten in de oven.
  • Snijd ondertussen de komkommer in halve maantjes en de tomaat in blokjes. 
  • Meng in een saladekom de sla met de wittewijnazijn met de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
  • Meng in een kleine kom de mayonaise met het water, de knoflook en de overige Griekse kruidenmix.
Serveren
4
  • Verdeel de sla over de tortilla's.
  • Beleg de tortilla's vervolgens met de gebakken ui en de döner kebab.
  • Verdeel de komkommer en tomaat over de tortilla's en verkruimel de feta erover.
  • Besprenkel met de knoflookmayo, vouw dicht en serveer.