Vegetarische tofu tikka masala
Vegetarische tofu tikka masala

Vegetarische tofu tikka masala

met bloemkool en kurkumarijst

Wist je dat het maken van tofu uit sojamelk heel veel lijkt op het maken van kaas uit melk?

Allergens:
Soy
•Wheat
•Celery
•Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

250 g

Bloemkool

½ unit

Ui

1 unit

Knoflookteen

2 cm

Verse gember

85 g

Witte langgraanrijst

¼ teaspoon

Gemalen kurkuma

1.5 teaspoon

Garam masala

½ tube

Tomatenpuree

80 g

Gekruide tofublokjes

(Contains Soy, Wheat, Celery)

125 milliliters

Kokosmelk

2.5 g

Verse koriander

(May be present Celery)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Zonnebloemolie

¾ tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

150 milliliters

Groentebouillon

1 teaspoon

Wittewijnazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Calories927 kcal
Energy (kJ)3878 kJ
Fat49 g
Saturated Fat29 g
Carbohydrate88 g
Sugar17 g
Dietary Fiber11 g
Protein27 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

•Grater
•Pan with Lid
•Casserole with Lid

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon. Weeg de juiste hoeveelheid bloemkool af. Hak 1/3 van de bloemkool fijn. Snijd de overige bloemkool in kleine roosjes en de steel in kleine blokjes. Snipper de ui, pers de knoflook of snijd fijn en rasp de gember met een fijne rasp.

Rijst bereiden
2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de helft van de knoflook, de helft van de gember en de fijngehakte bloemkool toe. Bak 2 minuten. Voeg dan de rijst toe en schep goed om. Voeg de bouillon en de kurkuma toe en breng aan de kook. Kook het geheel, afgedekt, in 10 - 12 minuten droog. Voeg extra water toe als de rijst te snel droogkookt.

Bloemkool bakken
3

Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de overige bloemkool. Kook de overige bloemkool, afgedekt, 5 minuten. Giet af. Voeg 1/4 el roomboter per persoon toe aan de bloemkool en breng op smaak met peper en zout. Zet de pan opnieuw op het vuur en bak de bloemkool 5 minuten, tot hij goudbruin kleurt.

Saus maken
4

Verhit ondertussen 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de ui, de overige knoflook, de overige gember en 1 tl garam masala per persoon 3 minuten. Voeg de tomatenpuree en tofublokjes toe en bak 1 minuut. Blus af met 1/2 el wittewijnazijn per persoon en de kokosmelk. Roer goed door en laat, afgedekt, nog 5 minuten zachtjes stoven.

Koriander snijden
5

Snijd de koriander, inclusief de steeltjes, grof.

Serveren
6

Verdeel de kurkumarijst over diepe borden en schep de tofu massala erop. Leg de bloemkool erop en garneer met de koriander.