HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconVegetarische Stroganoff Met Rijst
topBanner
Vegetarische stroganoff met rijst

Vegetarische stroganoff met rijst

met paprika en champignons

Lees meer

Het leukste ingrediënt in dit gerecht is de worcestershire saus! Kan jij de naam juist uitspreken?

Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Labels:VeggieLekker snelExtra groenteCaloriebewust
Allergenen :Melk (inclusief lactose)Glutenbevattende granenMosterdSoja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

200 gram

Paprikareepjes

½ blik(ken)

Tomatenpuree

250 gram

Kastanjechampignons

½ zakje(s)

Gerookt paprikapoeder

170 gram

Bruine snelkookrijst

100 gram

Biologische crème fraîche

(BevatMelk (inclusief lactose))

½ zakje(s)

Worcestershiresaus

(BevatGlutenbevattende granen, Mosterd, Soja)

10 gram

Verse dragon, krulpeterselie en tijm

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Groentebouillonblokje

2 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 el

Bloem

1 el

Rode wijnazijn

2 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2858 kJ
Energie (kcal)683 kcal
Vetten31.0 g
waarvan verzadigd18.0 g
Koolhydraten82 g
waarvan suikers13.0 g
Vezels9 g
Eiwitten15 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Bereid 75 ml water per persoon met 1/4 groentebouillonblokje per persoon. Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de kastanjechampignons in plakjes.

2

Verhit 1 el roomboter per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de knoflook, ui, paprikareepjes en champignons 6 - 8 minuten met het gerookt paprikapoeder. Kook ondertussen de rijst, afgedekt, 10 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

3

Voeg de tomatenpuree en worcestershire saus toe aan de hapjespan en bak 2 - 3 minuten. Voeg 1/2 el bloem per persoon toe, meng goed en roerbak 1 minuut. Blus de groenten in de hapjespan af met 1/2 el rodewijnazijn per persoon en voeg de bouillon toe. Verlaag het vuur en roer de crème fraîche en 1 tl mosterd per persoon door het geheel. Laat 3 - 4 minuten sudderen en breng op smaak met peper en zout.

4

Hak de verse kruiden grof. Verdeel de rijst over de borden. Verdeel de saus met groenten over de rijst en garneer met de verse kruiden.