Het leukste ingrediënt in dit gerecht is de worcestershire saus! Kan jij de naam juist uitspreken?
Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
200 gram
Paprikareepjes
½ blik(ken)
Tomatenpuree
250 gram
Kastanjechampignons
½ zakje(s)
Gerookt paprikapoeder
170 gram
Bruine snelkookrijst
100 gram
Biologische crème fraîche
(BevatMelk (inclusief lactose))½ zakje(s)
Worcestershiresaus
(BevatGlutenbevattende granen, Mosterd, Soja)10 gram
Verse dragon, krulpeterselie en tijm
½ stuk(s)
Groentebouillonblokje
2 el
Roomboter
(BevatMelk (inclusief lactose))1 el
Bloem
1 el
Rode wijnazijn
2 tl
Mosterd
naar smaak
Peper en zout
Bereid 75 ml water per persoon met 1/4 groentebouillonblokje per persoon. Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de kastanjechampignons in plakjes.
Verhit 1 el roomboter per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de knoflook, ui, paprikareepjes en champignons 6 - 8 minuten met het gerookt paprikapoeder. Kook ondertussen de rijst, afgedekt, 10 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Voeg de tomatenpuree en worcestershire saus toe aan de hapjespan en bak 2 - 3 minuten. Voeg 1/2 el bloem per persoon toe, meng goed en roerbak 1 minuut. Blus de groenten in de hapjespan af met 1/2 el rodewijnazijn per persoon en voeg de bouillon toe. Verlaag het vuur en roer de crème fraîche en 1 tl mosterd per persoon door het geheel. Laat 3 - 4 minuten sudderen en breng op smaak met peper en zout.
Hak de verse kruiden grof. Verdeel de rijst over de borden. Verdeel de saus met groenten over de rijst en garneer met de verse kruiden.