Skip to main content
Vegetarische runderstukjes met cheesy aardappelen en basilicum

Vegetarische runderstukjes met cheesy aardappelen en basilicum

met verborgen groenten voor kinderen: paprika, courgette en ui

4.1
(116)

Met onze verborgen-groentenrecepten kun jij maaltijden serveren die niet alleen vers en makkelijk te maken zijn, maar die stiekem boordevol groenten zitten die kinderen normaal naar de zijkant van hun bord duwen. Een stressvrij familiediner!

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Extra groente
Familie
Nieuw ingrediënt
Allergenen:
Tarwe
Gerst
Gluten
Soja
Melk (inclusief lactose)
Rogge
Mosterd
Melk (inclusief lactose)
Selderij
Ei
Gluten
Haver
Zwaveldioxide en sulfiet
Pinda's
Kan sporen van allergenen bevatten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd
oventijd
NiveauMakkelijk
Hoeveelheden

200 gram

Aardappelschijfjes

80 gram

Vegetarische runderstukjes

(Bevat: Rogge, Mosterd, Melk (inclusief lactose), Selderij, Ei, Gluten, Haver, Zwaveldioxide en sulfiet, Pinda's, Kan sporen van allergenen bevatten, Tarwe, Gerst, Gluten, Soja)

100 gram

Passata

½ stuk(s)

Paprika

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Courgette

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

25 gram

Geraspte Goudse kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

2.5 gram

Vers basilicum

(Bevat: Selderij, Kan sporen van allergenen bevatten)

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

Zelf toevoegen

1.5 el

Zonnebloemolie

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

½ tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)2749 kJ
Energie (kcal)657 kcal
Vetten30.2 g
waarvan verzadigd7.9 g
Koolhydraten60.2 g
waarvan suikers17.6 g
Vezels14.5 g
Eiwitten27.8 g
Zout2.2 g
Potassium557.9 mg
Calcium56.1 mg
Iron4 mg
Koekenpan
Hapjespan

Instructies

Aardappelen bakken
1
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak de aardappelen 12 minuten en breng op smaak met peper en zout.
  • Bestrooi met de kaas en bak nog 2 minuten.
  • Snipper ondertussen de ui en pers de knoflook of snijd fijn.
Groenten bakken
2
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en ui 2 - 3 minuten.
  • Halveer de paprika en verwijder de zaadlijsten. Rasp de paprika en de courgette (zie Tip).
  • Voeg beide toe aan de ui en bak 3 - 4 minuten. Blus af met de balsamicoazijn.

Tip: Je kunt er ook voor kiezen om ze in blokjes te snijden.

Veggie runderstukjes bakken
3
  • Roer de passata, de suiker en de Italiaanse kruidenmix door de groenten. Breng op smaak met peper en zout en laat pruttelen tot serveren.
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak het vegetarische runderstukjes en de Siciliaanse kruidenmix 6 minuten.
  • Blus af met een scheutje water en breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Snijd ondertussen de basilicum fijn.
  • Serveer de aardappelen met kaas op borden met de saus ernaast.
  • Verdeel de vegetarische runderstukjes over de saus en garneer met de basilicum.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders