Skip to main content
Vegetarische lasagne met vers basilicum
Vegetarische lasagne met vers basilicum

Vegetarische lasagne met vers basilicum

met mascarponesaus, courgette en wortel

4.3
(2,1K)

Voor nog meer smaak kun je deze lasagne ook een dag van tevoren maken - zo wordt de saus minder vloeibaar en trekken alle smaken er nog beter in.

Labels:
Extra groente
Familie
Veggie
Allergenen:
Tarwe
Gluten
Ei
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd50 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Verse lasagnebladen

(Bevat: Tarwe, Gluten, Ei Kan bevatten: Mosterd, Soja)

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Wortel

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

200 gram

Passata

1 stuk(s)

Knoflookteen

5 gram

Vers basilicum

(Kan bevatten: Selderij)

15 gram

Geraspte Goudse kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

25 gram

Mascarpone

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

25 gram

Geraspte mozzarella

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

50 ml

Water voor saus

1 el

Olijfolie

½ tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3155 kJ
Energie (kcal)754 kcal
Vetten34.7 g
waarvan verzadigd16.5 g
Koolhydraten85.2 g
waarvan suikers22.5 g
Vezels9.1 g
Eiwitten25.3 g
Zout1.7 g
Potassium432.8 mg
Calcium67 mg
Iron1.2 mg

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Hapjespan
Ovenschaal

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de courgette in dunne plakjes.

Courgette roosteren
2

Verdeel de courgette over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met 1/2 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Bak de courgette 8 - 10 minuten in de oven. Laat de oven daarna aan voor de lasagne. Snijd ondertussen de wortel in kleine blokjes.

Saus maken
3

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook en wortel toe en bak 6 - 7 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de passata, het water voor de saus en de Italiaanse kruiden toe. Laat nog 3 - 4 minuten sudderen (zie Tip). Meng de mascarpone door de saus.

Tip: Nadat je de passata uit het pak hebt geschonken, kun je het lege pak vullen met wat water. Schud goed en voeg daarvan 50 ml per persoon toe aan de hapjespan: zo neem je de passatarestjes ook mee.

Lasagne maken
4

Schenk een dun laagje saus in een ovenschaal. Bedek met een paar lasagnebladen. Smeer wat saus over de lasagnebladen en bedek met wat courgetteplakjes. Herhaal deze stappen tot bijna alle saus op is. Eindig met een laagje saus en bestrooi de lasagne met de geraspte kaas.

Basilicum snijden
5

Bak de lasagne 25 - 35 minuten in de oven. Snijd ondertussen het basilicum fijn.

Serveren
6

Laat de lasagne voor het serveren 3 minuten rusten, zodat hij steviger wordt. Verdeel de lasagne over de borden. Garneer met het basilicum.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders