HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconVegetarische Kipstukjes In Zoete Sojasaus
topBanner
Vegetarische kipstukjes in zoete sojasaus

Vegetarische kipstukjes in zoete sojasaus

met sperziebonen, wortel en kroepoek

Lees meer

De vegetarische kipstukjes hebben niet alleen de bite van vlees, maar ook dezelfde essentiële bouwstoffen: eiwitten, ijzer en vitamine B12 - zelfs carnivoren zullen het vlees niet missen!

Labels:VeggieInspiratie
Allergenen :EiGlutenbevattende granenSojaPinda'sNoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

160 gram

Vegetarische kipstukjes

(BevatEi, Glutenbevattende granen, Soja)

170 gram

Pandanrijst

150 gram

Sperziebonen

1 stuk(s)

Ui

2 stuk(s)

Knoflookteen

3 cm

Verse gember

1 stuk(s)

Wortel

20 gram

Gezouten cashewnoten

(BevatPinda's, Noten)

1 zakje(s)

Zoet-pittige chilisaus

20 ml

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

50 gram

Vegetarische kroepoek

(BevatGlutenbevattende granen)

Zelf toevoegen

2 el

Ketjap

2 el

Zonnebloemolie

1 tl

Honing

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3652 kJ
Energie (kcal)873 kcal
Vetten29.0 g
waarvan verzadigd3.0 g
Koolhydraten118 g
waarvan suikers22.0 g
Vezels8 g
Eiwitten30 g
Zout5.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Kom
Rasp
Hapjespan met deksel
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Kook ruim water in een pan met deksel voor de rijst. Meng in een kom de ketjap met de vegetarische kipstukjes en zet apart. Kook de rijst 10 - 12 minuten. Giet daarna indien nodig af en laat met deksel staan tot serveren.

2

Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember met een fijne rasp en rasp de wortel met een grove rasp. Hak de cashewnoten grof en bewaar apart.

3

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de gember, knoflook en ui 3 - 4 minuten. Voeg de sperziebonen toe aan de hapjespan en bak 8 - 10 minuten mee.

4

Blus de groenten in de hapjespan af met 1 el water per persoon en voeg de wortel toe. Bak nog 2 - 3 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

5

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de vegetarische kipstukjes met de marinade 4 minuten. Voeg de zoet-pittige chilisaus, de sojasaus en 1 tl honing per persoon toe. Roer goed door en verwarm nog 1 minuut.

6

Verdeel de rijst over de borden. Schep de vegetarische kipstukjes met saus op de rijst. Schep de groenten ernaast. Garneer met de cashewnoten. Serveer met de vegetarische kroepoek.