Vegetarische kaasschnitzel met gebakken aardappeltjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarische kaasschnitzel met gebakken aardappeltjes

Vegetarische kaasschnitzel met gebakken aardappeltjes

met salade van tomaten en komkommer

De vegetarische kaasschnitzel is zacht vanbinnen en knapperig vanbuiten - de perfecte vleesvervanger bij dit smaakvolle gerecht.

Labels:
Veggie
Familie
Extra groente

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Aardappelen

¼ stuk(s)

Komkommer

2 stuk(s)

Tomaat

1 stuk(s)

Vegetarische kaasschnitzel

30 gram

Slamix met radicchio, rucola en bladsla

5 gram

Verse bieslook

Zelf toevoegen

¾ el

Witte balsamicoazijn

¾ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

½ el

[Plantaardige] roomboter

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)717 kcal
Energie (kJ)2999 kJ
Vetten36 g
waarvan verzadigd14 g
Koolhydraten76 g
waarvan suikers11 g
Vezels3.8 g
Eiwitten17 g
Zout2 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Saladekom
Koekenpan

Instructies

Aardappelen snijden
1

Was de aardappelen grondig en snijd in blokjes van ongeveer 1 cm.

Aardappelen bakken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel en bak de aardappelen 30 - 35 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Haal na 20 minuten het deksel van de pan. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout.

Dressing maken
3

Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 3/4 el extra vierge olijfolie en 3/4 el witte balsamicoazijn. Breng de dressing op smaak met peper en zout.

Groenten snijden
4

Snijd de tomaten in partjes en de komkommer in blokjes. Meng met de dressing en schep af en toe om zodat de dressing goed kan intrekken. Snijd de bieslook fijn.

Tip: Wist je dat tomaten veel voordelen hebben voor je gezondheid? Ze zijn rijk aan vitamine A, C en E én lycopeen. Lycopeen is een antioxidant en beschermt onze cellen tegen schadelijke invloeden. Hoe rijper de tomaat, hoe meer lycopeen!

Schnitzel bakken
5

Verhit, wanneer de aardappelen bijna klaar zijn, 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de vegetarische kaasschnitzel in 2 - 3 minuten per kant rondom bruin.

Tip: Wanneer je de kaasschnitzel te lang bakt, kunnen de onder- en bovenkant van elkaar los raken. Laat de schnitzel dus niet te lang in de hete pan liggen. Is de kaas nog niet helemaal zacht? Dek de koekenpan dan af met een deksel en bak nog 1 minuut zodat de kaas smelt.

Serveren
6

Verdeel de gebakken aardappelen over de borden en leg op elk bord een kaasschnitzel. Meng de salademix met de tomaten-komkommermix en de bieslook en serveer deze erbij.