Vegetarische hamburger met truffelmayonaise
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarische hamburger met truffelmayonaise

Vegetarische hamburger met truffelmayonaise

met briochebroodje, aardappeltjes uit de oven en salade

Wist je dat rucola 5x meer calcium, vitamine A en ijzer bevat dan heel veel andere groenten?

Labels:
Veggie
Allergenen :
Mosterd
•Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

150 gram

Aardappelen

1 stuk(s)

Briochebroodje

20 gram

Rucola en veldsla

25 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

2 ml

Extra vierge olijfolie met truffelaroma

½ stuk(s)

Ui

125 gram

Champignons

1 stuk(s)

Vegetarische burger

15 gram

Geraspte belegen kaas

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

½ el

[Plantaardige] roomboter

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

½ tl

Honing [of plantaardig alternatief]

1 tl

Extra vierge olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)950 kcal
Energie (kJ)3976 kJ
Vetten61 g
waarvan verzadigd22 g
Koolhydraten68 g
waarvan suikers11 g
Vezels12 g
Eiwitten28 g
Zout2 g

Benodigdheden

•Kom
•Bakplaat met bakpapier
•Keukenpapier
•Saladekom
•Kleine kom
•Koekenpan
•Koekenpan met deksel

Instructies

Aardappelen bakken
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de aardappelen grondig en snijd in parten. Dep de aardappelparten droog met keukenpapier of een schone doek. Meng de aardappelparten in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel vervolgens over een bakplaat met bakpapier. Bak 30 – 35 minuten in de oven. Schep halverwege om.

Dressing maken
2

Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1 tl extra vierge olijfolie en 1 tl zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout. Meng vlak voor serveren de rucola en de veldsla door de dressing in de saladekom.

Truffelmayonaise maken
3

Meng in een kleine kom de mayonaise met per persoon: 1/4 zakje truffelolie en 1/2 tl honing. Eten er kinderen mee? Houd dan eventueel wat mayonaise apart of voeg minder truffelolie toe. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Let jij op je calorie-inname? Vervang dan een deel van de mayonaise door yoghurt: meng 1 tl mayonaise met 2 el yoghurt en eventueel wat truffelolie. Ook kun je de aardappelen halveren en de overige aardappelen bij een andere maaltijd deze week gebruiken, bijvoorbeeld in een salade voor lunch of avondeten, samen met de mayonaise en truffelolie.

Groenten bakken
4

Snijd de ui in dunne halve ringen en de champignons in plakjes. Verhit de helft van de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de ui en champignons 5 - 6 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Haal de pan van het vuur, maar houd de groenten in de pan zodat ze niet teveel afkoelen.

Tip: Champignons zijn rijk aan het mineraal fosfor, dat samen met calcium zorgt voor stevige botten en tanden. Fosfor zit voornamelijk in vlees, vis en zuivel maar ook in plantaardige producten zoals peulvruchten, volkoren granen en paddenstoelen.

Burger bakken
5

Verhit de overige roomboter in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de vegetarische burger 2 - 4 minuten per kant. Verdeel in de laatste 2 minuten de geraspte kaas over de burgers en laat smelten met het deksel op de pan.

Serveren
6

Snijd het briochebroodje open en besmeer met de helft van de truffelmayonaise. Beleg elk broodje met een vegetarische burger en de helft van de gebakken ui en champignons. Serveer met de aardappeltjes uit de oven, de salade en de overige gebakken ui en champignons. Zet de rest van de truffelmayonaise apart op tafel.