Veggie hamburger op briochebroodje met champignons
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Veggie hamburger op briochebroodje met champignons

Veggie hamburger op briochebroodje met champignons

met aardappeltjes en rucola-komkommersalade

Paddenstoelen zijn een goede toevoeging aan je vegetarische maaltijd - ze bevatten vitamine B2, zijn eiwitrijk en zorgen voor een fijne bite.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Tarwe
Ei
Soja
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

20 gram

Rucola en veldsla

½ stuk(s)

Rode ui

125 gram

Champignons

½ stuk(s)

Mini-komkommer

1 stuk(s)

Mc2 Burger van De Vegetarische Slager

(Bevat: Tarwe, Ei, Soja Kan bevatten: Mosterd, Selderij)

1 stuk(s)

Briochebroodje

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Soja, Tarwe)

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] roomboter

2 el

[Plantaardige] mayonaise

½ tl

Honing [of plantaardig alternatief]

1 tl

Extra vierge olijfolie

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4020 kJ
Energie (kcal)961 kcal
Vetten54.8 g
waarvan verzadigd12.2 g
Koolhydraten85.3 g
waarvan suikers15.5 g
Vezels16.7 g
Eiwitten29.8 g
Zout2.7 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Keukenpapier
Saladekom
Kleine kom

Instructies

Aardappelen bakken
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Was de aardappelen grondig en snijd in partjes. Dep de aardappelpartjes droog met keukenpapier.
  • Meng in een kom de aardappelpartjes met de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Roer goed door.
  • Verdeel de aardappelpartjes over een bakplaat met bakpapier en bak 30 - 35 minuten in de oven. Schep halverwege om.
Salade maken
2
  • Meng in een kleine kom de mayonaise met de honing en breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd de komkommer in plakjes.
  • Maak in een saladekom de extra vierge olijfolie met de zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout.
  • Meng vlak voor serveren de rucola, veldsla en komkommer door de dressing in de saladekom.
Champignons bakken
3
  • Snijd de ui in dunne halve ringen en de champignons in plakjes.
  • Verhit de helft van de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de ui en champignons 5 - 6 minuten.
  • Breng op smaak met peper en zout. Haal de pan van het vuur, maar houd de groenten in de pan zodat ze niet te veel afkoelen.
  • Verhit de overige roomboter in een andere koekenpan op midelhoog vuur. Bak de MC2 burger 2 - 3 minuten per kant.
Serveren
4
  • Snijd het broodje open en besmeer met de helft van de honingmayonaise.
  • Beleg elk broodje met 1 vegetarische burger en de helft van de gebakken groenten.
  • Serveer de burger met de aardappeltjes en de salade.
  • Serveer de overige gebakken groenten en honingmayonaise ernaast.