Vegetarische hamburger met gebakken ui en champignons
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarische hamburger met gebakken ui en champignons

Vegetarische hamburger met gebakken ui en champignons

met aardappeltjes en salade

Speciaal ingrediënt in je box! Vandaag geniet jij van een vegetarische burger van De Vegetarische Slager. Met de structuur van een malse burger, maar dan vegetarisch!

Labels:
Veggie
Speciaal ingrediënt
Allergenen :
Sesamzaad
Soja
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Hamburgerbol met sesam

(Bevat Sesamzaad, Soja, Tarwe, Melk (inclusief lactose) Kan bevatten Noten, Gluten)

20 gram

Rucola en veldsla

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Mc2 Burger van De Vegetarische Slager

(Bevat Tarwe, Eieren, Soja Kan bevatten Mosterd, Selderij)

200 gram

Aardappelpartjes

175 gram

Gemengde gesneden paddenstoelen

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] roomboter

1.5 el

[Plantaardige] mayonaise

½ tl

Honing [of plantaardig alternatief]

1 tl

Extra vierge olijfolie

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3863 kJ
Energie (kcal)923 kcal
Vetten52.2 g
waarvan verzadigd10.7 g
Koolhydraten81.9 g
waarvan suikers9 g
Vezels13.4 g
Eiwitten32.1 g
Zout2.3 g

Benodigdheden

Koekenpan
Saladekom
Kleine kom

Instructies

Aardappelen bakken
1
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de aardappelpartjes in 15 minuten goudbruin en knapperig. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd de ui in dunne halve ringen.
Burger bakken
2
  • Verhit de helft van de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de ui en paddenstoelenmix 6 - 8 minuten. 
  • Breng op smaak met peper en zout en zet het vuur uit.
  • Verhit ondertussen de overige roomboter in een tweede koekenpan op middelhoog vuur. Bak de vegetarische burger 2 - 3 minuten per kant.
Saus maken
3
  • Meng in een kleine kom de mayonaise met de honing (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout. 
  • Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie met de zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Voeg de rucola en veldsla toe en meng met de dressing.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Vervang dan de mayonaise door een yoghurt-mayonaisesausje. Meng daarvoor per persoon: 1 tl mayonaise met 2 el yoghurt. Net zo lekker en minder calorierijk.

Serveren
4
  • Snijd het broodje open en besmeer met de helft van de honingmayonaise.
  • Beleg met de burger en de helft van de gebakken ui en paddenstoelen. 
  • Serveer de aardappelpartjes, de salade en de overige gebakken ui, paddenstoelen en honingmayonaise ernaast.

Weetje: Champignons zijn rijk aan het mineraal fosfor, dat samen met calcium zorgt voor stevige botten en tanden. Fosfor zit voornamelijk in vlees, vis en zuivel, maar ook in plantaardige producten zoals peulvruchten, volkoren granen en paddenstoelen.