Vegetarische burger op Italiaanse wijze
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarische burger op Italiaanse wijze

Vegetarische burger op Italiaanse wijze

met tomatensalsa en gemengde salade

Herken je dit recept? We hebben de hamburger vervangen door een vegetarische variant op basis van champignons. Door de lekkere structuur van de burger zullen zelfs carnivoren het vlees niet missen!

Labels:
Familie
Veggie
Allergenen :
Tarwe
Gerst
Rogge
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd35 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

150 gram

Aardappelen

1 stuk(s)

Witte demi-baguette

(Bevat Tarwe, Gerst, Rogge Kan bevatten Lupine, Gluten, Noten, Sesamzaad, Melk (inclusief lactose), Soja)

2 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Ui

2 stuk(s)

Knoflookteen

15 ml

Basilicumcrème

20 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

1 stuk(s)

Vegetarische burger

15 gram

Geraspte Italiaanse kaas

20 gram

Slamix met radicchio, rucola en bladsla

Zelf toevoegen

¼ el

Olijfolie

½ el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

½ el

Zwarte balsamicoazijn

⅓ el

Extra vierge olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)994 kcal
Energie (kJ)4159 kJ
Vetten51 g
waarvan verzadigd18 g
Koolhydraten94 g
waarvan suikers10 g
Vezels14.1 g
Eiwitten31 g
Zout3 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Kleine kom
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de aardappelen en snijd in partjes. Meng de aardappelpartjes in een kom met 1/4 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en bak 25 – 35 minuten in de oven, of tot ze gaar en krokant zijn. Schep halverwege om. Bak de demi-baguette de laatste 6 – 8 minuten mee.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Serveer dan het broodje hamburger zonder de aardappeltjes. Gebruik de aardappelen later deze week voor een soep, puree of aardappelsalade.

Snijden
2

Snijd ondertussen de pruimtomaat en de tomaat in kleine blokjes. Snipper de helft van de rode ui heel fijn en snijd de rest in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn.

Tomatensalsa maken
3

Meng in een kom de fijngesneden rode ui, de tomatenblokjes, de knoflook, de extra vierge olijfolie en de zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper. Meng in een kleine kom de basilicumcrème met de mayonaise.

Hamburger bakken
4

Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de burger samen met de halve rode uiringen 2 – 3 minuten per kant, of tot de burger bruin kleurt. Strooi in de laatste minuut 3/4 van de Italiaanse kaas over de burger.

Beleggen
5

Snijd de demi-baguette open en smeer de basilicummayonaise op het broodje. Snijd de burger door de helft en leg de halve burgers op de baguette. Bedek met 3 el tomatensalsa per persoon en wat van de gemengde sla naar wens.

Serveren
6

Meng de overige salade met de rest van de tomatensalsa en serveer ernaast. Garneer de salade met de overige Italiaanse kaas.