Vegan bao buns gevuld met aubergine en champignons
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegan bao buns gevuld met aubergine en champignons

Vegan bao buns gevuld met aubergine en champignons

met cashewnootjes en een frisse komkommersalade

Heb je een bamboe stoommandje of stoompan in huis? Verwarm de bao buns dan hierin. Gebruik kleine velletjes bakpapier zodat de bao's niet aan elkaar plakken.

Labels:
Vegan
Allergenen :
Sesamzaad
Soja
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
Bereidingstijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

125 gram

Champignons

½ stuk(s)

Aubergine

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

2 stuk(s)

Bao-broodje

⅓ stuk(s)

Komkommer

½ zakje(s)

Gomasio

(Bevat Sesamzaad)

10 gram

Verse bladpeterselie en munt

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

20 gram

Woksaus met gember

(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Soja)

5 gram

Cashewstukjes

½ zakje(s)

Zoet-pittige chilisaus

Zelf toevoegen

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Zonnebloemolie

½ tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

½ el

Witte balsamicoazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)549 kcal
Energie (kJ)2296 kJ
Vetten21 g
waarvan verzadigd3 g
Koolhydraten73 g
waarvan suikers23 g
Vezels8.4 g
Eiwitten15 g
Zout4 g

Benodigdheden

Koekenpan
Aluminiumfolie
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de champignons in plakken. Snijd de aubergine in kleine blokjes van maximaal 1 bij 1 cm. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.

Groenten bakken
2

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook 2 - 3 minuten. Voeg de aubergine, champignons, peper en zout toe en roerbak 8 - 10 minuten.

Bao buns stomen
3

Snijd de bao buns voorzichtig open en maak de binnen- en buitenkant een klein beetje vochtig met water. Pak de bao buns losjes in met aluminiumfolie. Zorg ervoor dat het aluminiumfolie niet te strak om de broodjes zit zodat ze niet teveel gaan plakken. Stoom de ingepakte bao buns 6 - 8 minuten in de oven.

Tip: Heb je een stoommandje in huis? Stoom de bao buns dan 6 - 8 minuten in het stoommandje.

Salade maken
4

Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el witte balsamicoazijn, peper en zout. Snijd de komkommer in blokjes. Snijd de verse bladpeterselie en munt fijn en voeg samen met de komkommer en gomasio toe aan de saladekom. Schep goed om en zet apart.

Vulling afmaken
5

Blus de aubergine en champignons af met 1 el water per persoon en de sojasaus. Voeg de woksaus met gember toe en 1/2 tl suiker per persoon. Bak het geheel nog 1 minuut en serveer direct.

Tip: Let jij op je zoutinname? Voeg dan de helft van de sojasaus toe. Wie wil kan na het serveren eventueel naar smaak meer toevoegen.

Serveren
6

Vul de bao buns met de saus van aubergine en champignons. Garneer met de cashewstukjes en de zoet-pittige chilisaus. Serveer de komkommersalade ernaast.