topBanner
Vegan bao buns gevuld met aubergine en champignons

Vegan bao buns gevuld met aubergine en champignons

met cashewnootjes en een frisse komkommersalade

Lees meer

Heb je een bamboe stoommandje of stoompan in huis? Verwarm de bao buns dan hierin. Gebruik kleine velletjes bakpapier zodat de bao's niet aan elkaar plakken.

Labels:Vegan
Allergenen :Glutenbevattende granenSesamzaadSojaNoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

250 gram

Champignons

⅔ stuk(s)

Aubergine

1 stuk(s)

Ui

2 stuk(s)

Knoflookteen

4 stuk(s)

Bao-broodje

(BevatGlutenbevattende granen)

⅔ stuk(s)

Komkommer

1 zakje(s)

Gomasio

(BevatSesamzaad)

20 gram

Verse bladpeterselie en munt

20 ml

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

1 zakje(s)

Woksaus met gember

(BevatGlutenbevattende granen, Sesamzaad, Soja)

20 gram

Cashewstukjes

(BevatNoten)

1 zakje(s)

Zoet-pittige chilisaus

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

1 el

Extra vierge olijfolie

1 el

Witte balsamicoazijn

1 tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2296 kJ
Energie (kcal)549 kcal
Vetten21.0 g
waarvan verzadigd3.0 g
Koolhydraten73 g
waarvan suikers23.0 g
Vezels8 g
Eiwitten15 g
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Koekenpan
Aluminiumfolie
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de champignons in plakken. Snijd de aubergine in kleine blokjes van maximaal 1 bij 1 cm. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.

2

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook 2 - 3 minuten. Voeg de aubergine, champignons, peper en zout toe en roerbak 8 - 10 minuten.

3

Snijd de bao buns voorzichtig open en maak de binnen- en buitenkant een klein beetje vochtig met water. Pak de bao buns losjes in met aluminiumfolie. Zorg ervoor dat het aluminiumfolie niet te strak om de broodjes zit zodat ze niet teveel gaan plakken. Stoom de ingepakte bao buns 6 - 8 minuten in de oven.

4

Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el witte balsamicoazijn, peper en zout. Snijd de komkommer in blokjes. Snijd de verse bladpeterselie en munt fijn en voeg samen met de komkommer en gomasio toe aan de saladekom. Schep goed om en zet apart.

5

Blus de aubergine en champignons af met 1 el water per persoon en de sojasaus. Voeg de woksaus met gember toe en 1/2 tl suiker per persoon. Bak het geheel nog 1 minuut en serveer direct.

6

Vul de bao buns met de saus van aubergine en champignons. Garneer met de cashewstukjes en de zoet-pittige chilisaus. Serveer de komkommersalade ernaast.