Heb je een bamboe stoommandje of stoompan in huis? Verwarm de bao buns dan hierin. Gebruik kleine velletjes bakpapier zodat de bao's niet aan elkaar plakken.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
250 gram
Champignons
â…” stuk(s)
Aubergine
1 stuk(s)
Ui
2 stuk(s)
Knoflookteen
4 stuk(s)
Bao-broodje
(BevatGlutenbevattende granen)â…” stuk(s)
Komkommer
1 zakje(s)
Gomasio
(BevatSesamzaad)20 gram
Verse bladpeterselie en munt
20 ml
Sojasaus
(BevatGlutenbevattende granen, Soja)1 zakje(s)
Woksaus met gember
(BevatGlutenbevattende granen, Sesamzaad, Soja)20 gram
Cashewstukjes
(BevatNotenKan bevattenPinda's, Sesam)1 zakje(s)
Zoet-pittige chilisaus
1 el
Zonnebloemolie
1 el
Extra vierge olijfolie
1 el
Witte balsamicoazijn
1 tl
Suiker
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de champignons in plakken. Snijd de aubergine in kleine blokjes van maximaal 1 bij 1 cm. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook 2 - 3 minuten. Voeg de aubergine, champignons, peper en zout toe en roerbak 8 - 10 minuten.
Snijd de bao buns voorzichtig open en maak de binnen- en buitenkant een klein beetje vochtig met water. Pak de bao buns losjes in met aluminiumfolie. Zorg ervoor dat het aluminiumfolie niet te strak om de broodjes zit zodat ze niet teveel gaan plakken. Stoom de ingepakte bao buns 6 - 8 minuten in de oven.
Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el witte balsamicoazijn, peper en zout. Snijd de komkommer in blokjes. Snijd de verse bladpeterselie en munt fijn en voeg samen met de komkommer en gomasio toe aan de saladekom. Schep goed om en zet apart.
Blus de aubergine en champignons af met 1 el water per persoon en de sojasaus. Voeg de woksaus met gember toe en 1/2 tl suiker per persoon. Bak het geheel nog 1 minuut en serveer direct.
Vul de bao buns met de saus van aubergine en champignons. Garneer met de cashewstukjes en de zoet-pittige chilisaus. Serveer de komkommersalade ernaast.