De varkenshaaspuntjes marineer je zelf met bulgogisaus, ketjap en zonnebloemolie - hoe langer je de marinade laat staan, hoe groter de smaaksensatie!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
200 gram
Varkenshaaspuntjes
300 gram
Oosterse groentemix
1 zakje(s)
Koreaanse kruidenmix
(BevatGlutenbevattende granen, Tarwe, Sesamzaad, Soja)170 gram
Bulgur
(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenSoja)6 stuk(s)
Bosui
2 cm
Verse gember
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Rode peper
1 el
Ketjap
(BevatGlutenbevattende granen, Soja)3 el
Zonnebloemolie
naar smaak
Peper en zout
1 stuk(s)
Groentebouillonblokje
Breng ruim water in een pan met deksel aan de kook voor de bulgur. Meng in een kom de bulgogisaus met per persoon: 1/2 el ketjap en 1/2 el zonnebloemolie. Voeg de varkenshaaspuntjes toe aan de kom, meng goed en laat staan tot gebruik. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn.
Voeg de bulgur en 1/2 bouillonblokje per persoon toe aan de pan met water en kook, afgedekt, in 10 - 12 minuten gaar. Giet vervolgens af en laat uitstomen. Snijd ondertussen de bosui in fijne ringen en bewaar een deel van het groene gedeelte apart voor de garnering.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de bosui, knoflook, rode peper en gember 1 - 2 minuten. Voeg de Koreaanse kruiden en groentemix toe en bak 4 - 6 minuten. Verhit ondertussen 1/2 el zonnebloemolie per persoon op middelhoog vuur in een koekenpan en bak de varkenshaaspuntjes met marinade 3 – 6 minuten, of tot ze gaar zijn. Breng op smaak met peper. Voeg de bulgur toe aan de hapjespan met groenten en bak nog 2 - 3 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de bulgur met groenten over de borden. Leg de varkenhaaspuntjes erbovenop. Garneer met het groene gedeelte van de bosui.