Varkenshaas met pistache-tijmkorst
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Varkenshaas met pistache-tijmkorst

Varkenshaas met pistache-tijmkorst

met groene asperges en romige appel-knolselderijpuree

Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.

Allergenen :
Selderij

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
Bereidingstijd35 minuten
NiveauMoeilijk

Ingredienten

Hoeveelheden

2.5 gram

Verse tijm

(Kan bevatten Selderij)

25 gram

Pistachenoten

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Varkenshaas

150 gram

Knolselderij

(Bevat Selderij)

150 gram

Aardappelen

⅓ stuk(s)

Appel

125 gram

Groene asperges

15 gram

Mascarpone

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

½ el

[Plantaardige] roomboter

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)653 kcal
Energie (kJ)2732 kJ
Vetten26 g
waarvan verzadigd11 g
Koolhydraten55 g
waarvan suikers9 g
Vezels14.6 g
Eiwitten40 g
Zout0 g

Benodigdheden

Bakpapier
Bakplaat
Bord
Pan met deksel
Kom
Grillpan of koekenpan
Pan
Aardappelstamper

Instructies

Varkenshaas bereiden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Hak de pistachenoten en de knoflook heel fijn. Meng op een bord de pistachenoten met de helft van de knoflook en de tijm, peper en zout. Rol de varkenshaas door het pistachemengsel en druk aan tot een korst. Leg op een bakplaat met bakpapier en bak 15 - 25 minuten in de oven. Laat daarna een paar minuten rusten buiten de oven.

Tip: Je kunt de knoflook, pistachenoten en tijm ook fijnmalen in een keukenmachine.

Puree voorbereiden
2

Breng ondertussen ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen en de knolselderij. Schil de knolselderij, weeg 150 g per persoon af en snijd in blokjes van 1 cm. Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in grove stukken.

Tip: Zorg dat je de knolselderij kleiner snijdt dan de aardappel - knolselderij is minder snel gaar.

Koken
3

Voeg de aardappelen, de knolselderij en een flinke snuf zout toe aan de pan met kokend water en kook in 17 - 20 minuten gaar. Voeg de laatste 2 - 3 minuten de appel toe. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Groene asperges
4

Breng ondertussen ruim water aan de kook in een pan. Verwijder de onderste 2 cm van de groene asperges. Kook de asperges 1 – 2 minuten in de pan en schep ze daarna in een grote kom gevuld met koud water. Breng 1/2 el boter per persoon toe aan een grill- of koekenpan en bak de overige knoflook en de groene asperges 3 - 4 minuten op middelhoog vuur.

Tip: Het onderste gedeelte van de groene asperges kan stug en hard zijn, en snijd je er daarom af. Dat verschilt per asperge, en kan ook meer of minder dan 2 cm zijn.

Puree maken
5

Stamp ondertussen de aardappelen, de knolselderij, de appel en de mascarpone met een aardappelstamper tot er een fijne puree ontstaat. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Snijd de varkenshaas in plakken. Verdeel de puree en de varkenshaas over de borden. Serveer met het groene asperges. Garneer met de overige tijm en de pistachenootjes die van de varkenshaas zijn gevallen.