HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconVarkenshaas Met Pistache Tijmkorst
topBanner
Varkenshaas met pistache-tijmkorst

Varkenshaas met pistache-tijmkorst

met groene asperges en romige appel-knolselderijpuree

Premium
Lees meer

Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.

Allergenen :SelderijNotenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadMoeilijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuk(s)

Knoflookteen

300 gram

Knolselderij

(BevatSelderij)

⅔ stuk(s)

Appel

5 gram

Verse tijm

50 gram

Pistachenoten

(BevatNotenKan bevattenPinda's, Sesam)

2 stuk(s)

Varkenshaas

300 gram

Kruimige aardappelen

30 gram

Mascarpone

(BevatMelk (inclusief lactose))

250 gram

Groene asperges

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))
Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2732 kJ
Energie (kcal)653 kcal
Vetten26.0 g
waarvan verzadigd11.0 g
Koolhydraten55 g
waarvan suikers9.0 g
Vezels16 g
Eiwitten40 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Bakplaat
Bakpapier
Bord
Pan met deksel
Kom
Pan
Grillpan of koekenpan
Aardappelstamper
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Hak de pistachenoten en de knoflook heel fijn. Meng op een bord de pistachenoten met de helft van de knoflook en de tijm, peper en zout. Rol de varkenshaas door het pistachemengsel en druk aan tot een korst. Leg op een bakplaat met bakpapier en bak 15 - 25 minuten in de oven. Laat daarna een paar minuten rusten buiten de oven.

2

Breng ondertussen ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen en de knolselderij. Schil de knolselderij, weeg 150 g per persoon af en snijd in blokjes van 1 cm. Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in grove stukken.

3

Voeg de aardappelen, de knolselderij en een flinke snuf zout toe aan de pan met kokend water en kook in 17 - 20 minuten gaar. Voeg de laatste 2 - 3 minuten de appel toe. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

4

Breng ondertussen ruim water aan de kook in een pan. Verwijder de onderste 2 cm van de groene asperges. Kook de asperges 1 – 2 minuten in de pan en schep ze daarna in een grote kom gevuld met koud water. Breng 1/2 el boter per persoon toe aan een grill- of koekenpan en bak de overige knoflook en de groene asperges 3 - 4 minuten op middelhoog vuur.

5

Stamp ondertussen de aardappelen, de knolselderij, de appel en de mascarpone met een aardappelstamper tot er een fijne puree ontstaat. Breng op smaak met peper en zout.

6

Snijd de varkenshaas in plakken. Verdeel de puree en de varkenshaas over de borden. Serveer met het groene asperges. Garneer met de overige tijm en de pistachenootjes die van de varkenshaas zijn gevallen.