Pulled chicken ontstaat letterlijk door langzaam gegaard kippenvlees uit elkaar te "trekken". Zo kan je makkelijk dit broodje ermee beleggen.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
[Mini-]komkommer
½ stuk(s)
Paprika
½ stuk(s)
Knoflookteen
50 gram
Pulled chicken
½ zakje(s)
Zoet-pittige chilisaus
1 stuk(s)
Mini Turks brood
(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Gluten Kan bevatten Noten, Melk (inclusief lactose), Eieren, Soja)
50 gram
Sriracha-mayo
(Bevat Mosterd, Soja, Eieren)
25 gram
Radicchio en ijsbergsla
1 el
[Zoutarme] ketjap manis
½ el
Zonnebloemolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snipper de ui, snijd de komkommer in plakjes en de paprika in reepjes. Pers de knoflook of snijd fijn.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en ui 2 minuten. Voeg de paprika en de pulled chicken toe en bak 4 minuten. Voeg de zoet-pittige chilisaus en ketjap manis toe en verwarm het geheel nog 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Bak het Turkse broodje 5 - 8 minuten in de oven.
Verdeel de broodjes over de borden en snijd ze open. Beleg de broodjes met de pulled chicken. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Garneer met de sriracha-mayo, slamix en komkommerplakjes. Maak af met de bovenkant van het broodje.