Turks broodje met spicy pulled chicken
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Turks broodje met spicy pulled chicken

Turks broodje met spicy pulled chicken

met sriracha-mayo en paprika

Pulled chicken ontstaat letterlijk door langzaam gegaard kippenvlees uit elkaar te "trekken". Zo kan je makkelijk dit broodje ermee beleggen.

Allergenen :
Tarwe
Sesamzaad
Gluten
Mosterd
Soja
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

½ stuk(s)

Paprika

½ stuk(s)

Knoflookteen

50 gram

Pulled chicken

½ zakje(s)

Zoet-pittige chilisaus

1 stuk(s)

Mini Turks brood

(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Gluten Kan bevatten Noten, Melk (inclusief lactose), Eieren, Soja)

50 gram

Sriracha-mayo

(Bevat Mosterd, Soja, Eieren)

25 gram

Radicchio en ijsbergsla

Zelf toevoegen

1 el

[Zoutarme] ketjap manis

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2793 kJ
Energie (kcal)667 kcal
Vetten33 g
waarvan verzadigd4.2 g
Koolhydraten68.4 g
waarvan suikers21 g
Vezels6.8 g
Eiwitten21.5 g
Zout3.2 g

Benodigdheden

Koekenpan

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snipper de ui, snijd de komkommer in plakjes en de paprika in reepjes. Pers de knoflook of snijd fijn.

2

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en ui 2 minuten. Voeg de paprika en de pulled chicken toe en bak 4 minuten. Voeg de zoet-pittige chilisaus en ketjap manis toe en verwarm het geheel nog 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

3

Bak het Turkse broodje 5 - 8 minuten in de oven. 

4

Verdeel de broodjes over de borden en snijd ze open. Beleg de broodjes met de pulled chicken. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Garneer met de sriracha-mayo, slamix en komkommerplakjes. Maak af met de bovenkant van het broodje.