Skip to main content
Truffelorzo met doradefilet en paddenstoelen
Truffelorzo met doradefilet en paddenstoelen

Truffelorzo met doradefilet en paddenstoelen

met parmigiano reggiano en rucolasalade met peer en pecannoten

Voor de risotto gebruik je orzo, een bijzondere paddenstoelenmix en truffelolie. Zo haal je het restaurant bij jou in huis en ben jij voor een avond chefkok.

Labels:
Extra groente

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

100 gram

Paddenstoelenmix: maitake, oesterzwam en shimeji

20 gram

Parmigiano Reggiano DOP

5 gram

Verse bladpeterselie

85 gram

Orzo

8 ml

Extra vierge olijfolie met truffelaroma

½ stuk(s)

Peer

20 gram

Rucola

1 stuk(s)

Doradefilet

10 gram

Pecanstukjes

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

1 el

[Plantaardige] roomboter

175 ml

Zoutarme paddenstoelen- of groentebouillon

½ tl

Mosterd

Voedingswaarden

Energie (kcal)1006 kcal
Energie (kJ)4211 kJ
Vetten55 g
waarvan verzadigd18 g
Koolhydraten80 g
waarvan suikers16 g
Vezels6 g
Eiwitten44 g
Zout2 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Saladekom
Koekenpan
Keukenpapier

Instructies

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Snijd de paddenstoelen in de gewenste grootte. Snijd de helft van de parmigiano reggiano-vlokken grof. Snijd de verse bladpeterselie fijn.

Tip: Heb je geen paddenstoelenbouillon in huis? Dan kun je ook groentebouillon gebruiken.

Orzo bereiden
2

Verhit 1/2 el olijfolie en 1/2 el roomboter per persoon in een wok of hapjespan met deksel op laag vuur. Fruit de ui en knoflook 2 minuten. Verhoog het vuur naar middelmatig, voeg de orzo toe en roerbak 1 minuut. Schenk de bouillon over de orzo en kook de orzo, afgedekt, in 10 - 12 minuten op laag vuur droog.

Tip: Heb je witte wijn in huis? Blus de orzo dan eerst af met een scheutje witte wijn.

Paddenstoelen garen
3

Voeg na 4 minuten de paddenstoelen toe aan de orzo en laat ze 6 - 8 minuten meekoken. Schep regelmatig om. Voeg eventueel extra water toe als de orzo te droog wordt. Meng de olijfolie met truffel, de fijngesneden parmigiano reggiano en de helft van de bladpeterselie door de orzo. Breng op smaak met peper en zout.

Salade maken
4

Maak ondertussen in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl zwarte balsamicoazijn en 1/2 tl mosterd. Breng op smaak met peper en zout. Schil de peer, verwijder het klokhuis en snijd de peer in blokjes. Meng vlak voor serveren de rucola en de blokjes peer door de dressing.

Dorade bakken
5

Dep de doradefilet droog met keukenpapier. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de doradefilet 2 – 3 minuten op de huid en 1 – 2 minuten aan de andere kant. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de orzo over diepe borden. Leg de dorade erop en garneer met de overige bladpeterselie en parmigiano reggiano-vlokken. Serveer de salade met peer ernaast. Garneer de salade met de pecanstukjes.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Dubbele smashburger met kaas op brioche

Dubbele smashburger met kaas op brioche

met gebakken paddenstoelen, truffelmayonaise en smokey ketchup
Brandt & Levie worst met zelfgemaakte jus

Brandt & Levie worst met zelfgemaakte jus

met peultjes en wortelpuree
Midden-Oosters gekruide roerbak met halloumi en rijst

Midden-Oosters gekruide roerbak met halloumi en rijst

met champignons, paprika en frisse yoghurtsaus
Zelfgemaakte vol-au-vent met bladerdeegkoekje

Zelfgemaakte vol-au-vent met bladerdeegkoekje

met ovenfriet en een frisse salade
Kogelbiefstuk met chimichurri

Kogelbiefstuk met chimichurri

met cerise aardappelen, champignons en een salade
Heekfilet uit de oven met mosterd-sojasaus

Heekfilet uit de oven met mosterd-sojasaus

met spinazie-aardappelpuree en geroosterde cherrytomaten
Gemarineerde biefstuk met zelfgemaakte kruidenboter

Gemarineerde biefstuk met zelfgemaakte kruidenboter

met aardappelschijfjes en geroosterde groenten
Mediterrane kipfilethaasjes uit de oven met zelfgemaakte tzatziki

Mediterrane kipfilethaasjes uit de oven met zelfgemaakte tzatziki

met aardappelpartjes in citroendressing en gebakken groenten
Varkenshaas in ontbijtspek met kruidenroomkaasvulling

Varkenshaas in ontbijtspek met kruidenroomkaasvulling

met walnoottopping, gebakken sperziebonen en krieltjes
Tempehbowl met gember-honingglazuur

Tempehbowl met gember-honingglazuur

met sushirijst, furikakemayonaise en groenten
Romige pasta met varkenshaaspuntjes

Romige pasta met varkenshaaspuntjes

met aubergine en semi-gedroogde tomaten
Courgettepasta met romige kruidenkaassaus

Courgettepasta met romige kruidenkaassaus

met mini-romatomaten en basilicum
Gebakken rijst met roerei en paksoi

Gebakken rijst met roerei en paksoi

met verse doperwten, wortel en pikante honingpinda's
Double veggie - Naanpizza met aubergine en mozzarella

Double veggie - Naanpizza met aubergine en mozzarella

met een extra grote salade met grana padano
Kabeljauwfilet met spinazie-basilicumpuree

Kabeljauwfilet met spinazie-basilicumpuree

en gebakken cherrytomaten
Pasta met kippendijreepjes en mozzarella

Pasta met kippendijreepjes en mozzarella

met basilicumcrème, cherrytomaten en spinazie
Turks broodje met gehaktballetjes en mozzarella

Turks broodje met gehaktballetjes en mozzarella

met rucola, basilicum en rode cherrytomaten
Pompoen traybake met kabeljauw en tapenade

Pompoen traybake met kabeljauw en tapenade

met krieltjes, Midden-Oosterse kruiden en knoflookmayonaise
Champignonrisotto van orzo met kabeljauwfilet als extra

Champignonrisotto van orzo met kabeljauwfilet als extra

met courgette, walnoten en pecorino
Perencrumble

Perencrumble

met Griekse yoghurt

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Kippensoep met noedels in kruidige kokosbouillon

Kippensoep met noedels in kruidige kokosbouillon

met vers citroengras, sperziebonen en rode peper
Warmgerookte-zalmsalade met courgettelinten

Warmgerookte-zalmsalade met courgettelinten

met aardappelen, sperziebonen en verse dille
Spaghetti met Parmigiano-pankotopping

Spaghetti met Parmigiano-pankotopping

in rijke cherrytomatensaus met champignons en spinazie
Cheesy quiche met spek en koolrabi

Cheesy quiche met spek en koolrabi

mei prei en rozemarijn
Cheesy loaded fries met pulled chicken

Cheesy loaded fries met pulled chicken

met avocado, zure room, tomatensalsa en limoen
Mezzeschotel met kipworstjes en zhoug-courgette

Mezzeschotel met kipworstjes en zhoug-courgette

met krieltjes, hummus en tomatensalade
Italiaanse stijl hutspot met vegetarische gehaktballetjes

Italiaanse stijl hutspot met vegetarische gehaktballetjes

met verborgen groenten voor kinderen: puntpaprika, wortel en tomaat
Tagliatelle met biefstukreepjes in romige champignonsaus

Tagliatelle met biefstukreepjes in romige champignonsaus

met burrata en gezouten amandelen
Hertengehaktballetjes in tahinsaus met amandelschaafsel

Hertengehaktballetjes in tahinsaus met amandelschaafsel

met rijst, ras el hanout, peterselie en groenten
Keto-vriendelijke zalmfilet in citroenbotersaus met venkelsalade met dille

Keto-vriendelijke zalmfilet in citroenbotersaus met venkelsalade met dille

met knolselderijpuree met sperziebonen
Kalfsburger deluxe met kruidige avocadosalsa en cheesy zoete-aardappelpartjes

Kalfsburger deluxe met kruidige avocadosalsa en cheesy zoete-aardappelpartjes

met Peruaanse kruiden en rode-koolsalade
Zoet-pittige plantaardige visburger met ravigotesaus

Zoet-pittige plantaardige visburger met ravigotesaus

met frisse venkelsalade en BBQ-aardappelpartjes
Zalmfilet met citoen-salieboter

Zalmfilet met citoen-salieboter

met aardappelpuree en geroosterde groenten
Vietnamese stijl ‘shaking beef’ met umami komkommersalade

Vietnamese stijl ‘shaking beef’ met umami komkommersalade

met rijst, koriander en limoen
Geitenkaassalade met pecannoten en pompoenpitten

Geitenkaassalade met pecannoten en pompoenpitten

met yoghurtdressing, appel, courgette en aardappelen
Portobello'steaks' met chimichurri en witte kaas

Portobello'steaks' met chimichurri en witte kaas

met aardappelpuree en geroosterde paprika
Stir-fry volkoren noedels met omeletreepjes

Stir-fry volkoren noedels met omeletreepjes

één simpel recept, met extra smaken voor ouders!
Aubergine met Midden-Oosterse kruiden en bulgur

Aubergine met Midden-Oosterse kruiden en bulgur

met zelfgemaakte muhammara, zoetzure ui en naan
Heekfilet met roerbaknoedels

Heekfilet met roerbaknoedels

met Vietnamese saus, pinda's en limoen
Pangasiusfilet in ontbijtspek met aardappeltjes

Pangasiusfilet in ontbijtspek met aardappeltjes

met wortel en ravigotesaus