topBanner
Toscaanse groentestoof met boerenkool

Toscaanse groentestoof met boerenkool

met cannellinibonen en een korst van zuurdesembrood

Balans
Lees meer

.

Labels:Veggie
Allergenen :SelderijGlutenbevattende granenSojaSesamzaadMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2

Bleekselderij

(BevatSelderij)

½ stuk(s)

Wortel

1 stuk(s)

Ui

2 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Biologisch wit broodje met roggedesem

(BevatGlutenbevattende granen, Soja, Sesamzaad)

1 stuk(s)

Cherrytomaten in blik

2 tl

Chilivlokken

1 stuk(s)

Cannellinibonen

50 gram

Parmigiano reggiano

(BevatMelk (inclusief lactose))

100 gram

Gesneden boerenkool

Zelf toevoegen

2.5 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

naar smaak

Extra vierge olijfolie

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2682 kJ
Energie (kcal)641 kcal
Vetten26.0 g
waarvan verzadigd8.0 g
Koolhydraten65 g
waarvan suikers13.0 g
Vezels17 g
Eiwitten26 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan
Rasp
Vergiet
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Snijd de bleekselderij in de lengte doormidden en snijd klein. Snipper de ui. Snijd de wortel in kleine blokjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Bak het zuurdesembrood 6 - 8 minuten in de oven.

2

Verhit 1 el olijfolie per persoon in een ovenvaste pan op middelmatig vuur. Voeg de knoflook, bleekselderij, wortel, ui en een goede snuf zout toe en bak in 8 - 10 minuten zacht. Zorg dat de uien niet bruin worden. Roer goed en verlaag zo nodig het vuur als het te hard gaat.

3

Voeg de cherrytomaten uit blik toe aan de pan en plet ze met een pollepel fijn. Bak 6 - 8 minuten mee. Laat ondertussen de cannellinibonen uitlekken in een vergiet. Rasp de parmigiano reggiano. Scheur het zuurdesembrood in kleine stukken.

4

Voeg 200 ml water per persoon, de cannellinibonen en de boerenkool toe en verhoog het vuur. Roer goed door en laat de boerenkool slinken. Voeg de helft van het zuurdesembrood en de helft van de parmigiano reggiano toe aan de pan en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout en laat 5 minuten zachtjes koken.

5

Leg het overige verscheurde zuurdesembrood op de stoof en besprenkel met 1/4 el olijfolie per persoon, peper en zout. Plaats de pan in de oven en bak 10 - 12 minuten.

6

Schep de Toscaanse groentestoof in diepe borden en garneer met de overige parmigiano reggiano. Besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak.