Tortilla's met gehakt in gember-limoenmarinade
Tortilla's met gehakt in gember-limoenmarinade

Tortilla's met gehakt in gember-limoenmarinade

met knapperige groenten, mais en pinda's

In dit recept serveer je tortilla's, afkomstig uit de Mexicaanse keuken, met een vulling uit de Aziatische keuken. Een verassend lekkere combinatie!

Allergens:
Soy
•Wheat
•Peanuts

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Garlic

½ piece

Onion

¼ piece

Lime

70 g

Corn

10 milliliters

Soy sauce

(Contains Soy, Wheat)

3 piece

Wholewheat mini tortilla

(Contains Wheat)

10 g

Salted peanuts

(Contains Peanuts May be present Tree nuts, Sesame)

¼ sachet(s)

East Asian-style sauce

(Contains Soy, Wheat)

45 g

Mixed leaves of radicchio, arugula & lettuce

50 g

Slaw mix

5 g

Ginger paste

100 g

Seasoned beef mince

(May be present Gluten, Egg, Mustard, Celery, Soy)

Not included in your delivery

½ teaspoon

White wine vinegar

½ tablespoon

Sunflower oil

1.5 tablespoon

[Plant-based] mayonnaise

Nutrition Values

Energy (kJ)3731 kJ
Calories892 kcal
Fat55.3 g
Saturated Fat12.2 g
Carbohydrate58.4 g
Sugar14.7 g
Dietary Fiber14.4 g
Protein34.1 g
Salt5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

•Bowl
•Tall-Sided Pan
•Aluminum Foil
•Small Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden (zie Tip).
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui.
  • Snijd de limoen in partjes.
  • Laat de mais uitlekken en bewaar apart in een kom.

Tip: Je kunt de tortilla‘s ook zonder oven opwarmen. Bak ze dan kort een voor een in een koekenpan vlak voor serveren.

Weetje: Mais is een goede bron van magnesium - belangrijk voor de vorming van bot en spieren. Andere magnesiumrijke ingrediënten zijn pinda's, peulvruchten, banaan, volkoren granen en cacao.

Gehakt bakken
2
  • Meng in een kleine kom de knoflook, gemberpuree, sojasaus en 1/2 el water per persoon tot een marinade (zie Tip).
  • Pers er vervolgens 1 limoenpartje per persoon boven uit.
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Fruit de ui 2 - 3 minuten. Voeg het rundergehakt toe aan de pan en bak in 3 - 4 minuten bruin.
  • Verpak de tortilla's in aluminiumfolie en verwarm 2 - 4 minuten in de oven.

Gezondheidstip: Let jij op je zoutinname? Voeg dan de helft van de sojasaus toe. Wie wil kan na het serveren eventueel naar smaak meer toevoegen.

Smaakmakers bereiden
3
  • Voeg de marinade toe aan de pan met rundergehakt en bak nog 2 - 3 minuten. 
  • Hak ondertussen de pinda's grof.
  • Meng in een kleine kom de mayonaise, de zoete Aziatische saus en per persoon: 1/2 tl wittewijnazijn en 1/2 el water.
Serveren
4
  • Serveer de mais, slamix, gesneden wittekool en wortel, pinda's, limoenpartjes en het gebakken rundergehakt allemaal in verschillende kommen.
  • Serveer met het mayonaisesausje.
  • Verdeel de mini-tortilla’s over de borden en laat iedereen zelf de tortilla's beleggen.