
Volkoren tortilla's met gehakt in gember-limoenmarinade
met knapperige groenten, mais en pinda's
In dit recept serveer je tortilla's, afkomstig uit de Mexicaanse keuken, met een vulling uit de Aziatische keuken. Een verassend lekkere combinatie!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
100 gram
Oosters gekruid rundergehakt
(Kan bevatten Gluten, Eieren, Mosterd, Selderij, Soja)
½ stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Ui
¼ stuk(s)
Limoen
70 gram
Mais in blik
10 ml
Sojasaus
(Bevat Soja, Tarwe)
3 stuk(s)
Volkoren mini-tortilla
(Bevat Tarwe)
10 gram
Gezouten pinda's
(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)
5 gram
Verse munt
(Kan bevatten Selderij)
¼ zakje(s)
Zoete Aziatische saus
(Bevat Soja, Tarwe)
45 gram
Slamix met radicchio, rucola en bladsla
50 gram
Wittekool en wortel
5 gram
Gemberpuree
Zelf toevoegen
½ tl
Wittewijnazijn
½ el
Zonnebloemolie
1.5 el
[Plantaardige] mayonaise
Benodigdheden
Instructies

- Verwarm de oven voor op 180 graden (zie Tip).
- Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui.
- Snijd de limoen in partjes.
- Laat de mais uitlekken en bewaar apart in een kom.
Tip: Je kunt de tortilla‘s ook zonder oven opwarmen. Bak ze dan kort één voor één in een koekenpan vlak voor serveren.
Weetje: Mais is een goede bron van magnesium - belangrijk voor de vorming van bot en spieren. Andere magnesiumrijke ingrediënten zijn pinda's, peulvruchten, banaan, volkoren granen en cacao.

- Meng in een kleine kom de knoflook, gemberpuree, sojasaus en 1/2 el water per persoon tot een marinade (zie Tip).
- Pers er vervolgens 1 limoenpartje per persoon boven uit.
- Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
- Fruit de ui 2 - 3 minuten. Voeg het rundergehakt toe aan de pan en bak in 3 - 4 minuten bruin.
- Verpak de tortilla's in aluminiumfolie en verwarm 2 -3 minuten in de oven.
Tip: Let jij op je zoutinname? Voeg dan de helft van de sojasaus toe. Wie wil kan na het serveren eventueel naar smaak meer toevoegen.

- Voeg de marinade toe aan de pan met rundergehakt en bak nog 2 - 3 minuten.
- Hak ondertussen de pinda's en de verse muntblaadjes grof.
- Meng in een kleine kom de mayonaise, de zoete Aziatische saus en per persoon: 1/2 tl wittewijnazijn en 1/2 el water (zie Tip).
Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Vervang dan een deel van de mayonaise door yoghurt met per persoon: 1 tl mayonaise en 2 el yoghurt.

- Serveer de mais, slamix, gesneden wittekool en wortel, pinda's, verse munt, limoenpartjes en het gebakken rundergehakt allemaal in verschillende kommen.
- Serveer met het mayonaisesausje.
- Verdeel de mini-tortilla’s over de borden en laat iedereen zelf de tortilla's beleggen.