In dit recept serveer je tortilla's, afkomstig uit de Mexicaanse keuken, met een vulling uit de Aziatische keuken. Een verassend lekkere combinatie!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Knoflookteen
1 stuk(s)
Ui
2 cm
Verse gember
½ stuk(s)
Limoen
140 gram
Mais in blik
20 ml
Sojasaus
(BevatSoja, Gluten, Tarwe)200 gram
Rundergehakt
6 stuk(s)
Mini-tortilla's
(BevatGluten, Tarwe)20 gram
Gezouten pinda's
(BevatPinda'sKan bevattenNoten, Sesamzaad)10 gram
Verse munt
(Kan bevattenSelderij)50 gram
Mayonaise
(BevatMosterd, Eieren)½ zakje(s)
Zoete Aziatische saus
(BevatSoja, Gluten, Tarwe)60 gram
Slamix met radicchio, rucola en bladsla
100 gram
Wittekool en wortel
(Kan bevattenSelderij)1 tl
Wittewijnazijn
1 el
Zonnebloemolie
Tip: Je kunt de tortilla‘s ook zonder oven opwarmen. Bak ze dan kort één voor één in een koekenpan vlak voor serveren.
Tip: Let jij op je zoutinname? Voeg dan de helft van de sojasaus toe. Wie wil kan na het serveren eventueel naar smaak meer toevoegen.
Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Vervang dan een deel van de mayonaise door yoghurt met per persoon: 1 tl mayonaise en 2 el yoghurt.
Tip: Mais is een goede bron van magnesium - belangrijk voor de vorming van bot en spieren. Andere magnesiumrijke ingrediënten zijn pinda's, peulvruchten, banaan, volkoren granen en cacao.