HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconTortilla's Met Gehakt In Aziatische Gember Limoenmarinade
topBanner
Tortilla's met gehakt in Aziatische gember-limoenmarinade

Tortilla's met gehakt in Aziatische gember-limoenmarinade

met knapperige groenten, mais en pinda's

Supersnel
Lees meer

In dit recept serveer je tortilla's, afkomstig uit de Mexicaanse keuken, met een vulling uit de Aziatische keuken. Een verassend lekkere combinatie!

Labels:Lekker snel
Allergenen :SojaGlutenTarwePinda'sMosterdEieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd15 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Ui

2 cm

Verse gember

½ stuk(s)

Limoen

140 gram

Mais in blik

20 ml

Sojasaus

(BevatSoja, Gluten, Tarwe)

200 gram

Rundergehakt

6 stuk(s)

Mini-tortilla's

(BevatGluten, Tarwe)

20 gram

Gezouten pinda's

(BevatPinda'sKan bevattenNoten, Sesamzaad)

10 gram

Verse munt

(Kan bevattenSelderij)

50 gram

Mayonaise

(BevatMosterd, Eieren)

½ zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(BevatSoja, Gluten, Tarwe)

60 gram

Slamix met radicchio, rucola en bladsla

100 gram

Wittekool en wortel

(Kan bevattenSelderij)

Zelf toevoegen

1 tl

Wittewijnazijn

1 el

Zonnebloemolie

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kcal)932 kcal
Energie (kJ)3901 kJ
Vetten53.5 g
waarvan verzadigd11.6 g
Koolhydraten64 g
waarvan suikers15.3 g
Vezels8.3 g
Eiwitten43.5 g
Zout3.6 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kom
Rasp
Koekenpan
Kleine kom
Aluminiumfolie
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden (zie Tip).
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui.
  • Rasp de gember met een fijne rasp. Snijd de limoen in partjes.
  • Laat de mais uitlekken en bewaar apart in een kom.

Tip: Je kunt de tortilla‘s ook zonder oven opwarmen. Bak ze dan kort één voor één in een koekenpan vlak voor serveren.

2
  • Meng in een kleine kom de knoflook, gember, sojasaus en 1/2 el water per persoon tot een marinade (zie Tip).
  • Pers er vervolgens 1 limoenpartje per persoon boven uit.
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Fruit de ui 2 - 3 minuten. Voeg het rundergehakt toe aan de pan en bak in 3 - 4 minuten bruin.

Tip: Let jij op je zoutinname? Voeg dan de helft van de sojasaus toe. Wie wil kan na het serveren eventueel naar smaak meer toevoegen.

3
  • Verpak de tortilla's in aluminiumfolie en verwarm 3 - 4 minuten in de oven.
  • Voeg de marinade toe aan de pan met rundergehakt en bak nog 2 - 3 minuten.
  • Hak ondertussen de pinda's en de verse muntblaadjes grof.
  • Meng in een kleine kom de mayonaise, de zoete Aziatische saus en per persoon: 1/2 tl wittewijnazijn en 1/2 el water (zie Tip).

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Vervang dan een deel van de mayonaise door yoghurt met per persoon: 1 tl mayonaise en 2 el yoghurt.

4
  • Serveer de mais, slamix, gesneden wittekool en wortel, pinda's, verse munt, limoenpartjes en het gebakken rundergehakt allemaal in verschillende kommen.
  • Serveer met het mayonaisesausje.
  • Verdeel de mini-tortilla's over de borden en laat iedereen zijn eigen tortilla beleggen.

Tip: Mais is een goede bron van magnesium - belangrijk voor de vorming van bot en spieren. Andere magnesiumrijke ingrediënten zijn pinda's, peulvruchten, banaan, volkoren granen en cacao.