HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconTomatenrisotto Met Grote Garnalen
topBanner
Tomatenrisotto met grote garnalen

Tomatenrisotto met grote garnalen

met zachte gele paprika en limoen

Premium
Lees meer

Met dit kleurrijke risottogerecht waan je je zo aan de Spaanse costa – het heeft door de rijst, tomatensaus en grote garnalen namelijk wat weg van paella. Je roostert de gele paprika in de oven – zo wordt hij extra zoet en haal je na het garen eenvoudig het velletje van de paprika.

Allergenen :Schaaldieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd50 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Groene peper

2 stuk(s)

Gele paprika

2 tl

Gerookt paprikapoeder

2 tl

Gemalen korianderzaad

100 gram

Snijbonen

50 gram

Spekblokjes

150 gram

Risottorijst

1 blik(ken)

Tomatenblokjes met ui

10 bosje(s)

Verse krulpeterselie

(Kan bevattenSelderij)

1 stuk(s)

Limoen

260 gram

Grote garnalen

(BevatSchaaldieren)

Zelf toevoegen

500 ml

Groentebouillon

3 el

Olijfolie

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3276 kJ
Energie (kcal)783 kcal
Vetten30.0 g
waarvan verzadigd7.2 g
Koolhydraten88 g
waarvan suikers20.6 g
Vezels13 g
Eiwitten35 g
Zout5.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Bakpapier
Bakplaat
Hapjespan met deksel
Film plastique
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Pers of snijd de knoflook fijn. Snipper de rode ui. Snijd de groene peper fijn. Bereid de bouillon. Leg de gele paprika's op een bakplaat met bakpapier, besprenkel met 1/4 el olijfolie per persoon en bak 20 – 30 minuten in de oven.

2

Verhit ondertussen een grote hapjespan met deksel, zonder olie, op middelmatig vuur en voeg per persoon 1 tl gerookt paprikapoeder en 1 tl gemalen koriander toe. Bak 2 minuten, tot de kruiden beginnen te geuren. Voeg vervolgens 1 el olijfolie per persoon, de rode ui en de helft van de knoflook toe en bak nog 2 minuten.

3

Voeg de gesneden snijbonen en de spekblokjes toe aan de hapjespan en bak 4 minuten. Voeg dan de risottorijst toe en roerbak 2 minuten, tot alle rijst omhult is met een laagje olie. Voeg de tomatenblokjes en de helft van de bouillon toe en laat, afgedekt, 20 minuten zachtjes koken, of tot de risotto gaar is. Voeg regelmatig een beetje van de overige bouillon toe en roer goed, zodat de risotto niet aanbakt.

4

Haal de paprika's uit de oven en leg direct in een kom. Dek de kom zo snel mogelijk af met vershoudfolie en laat even staan (hierdoor zijn de paprika's straks makkelijker te pellen). Snijd de verse krulpeterselie grof. Snijd de limoen in parten. Haal dan de paprika's uit de kom en haal het velletje eraf. Let op, de stoom die eruit komt kan erg heet zijn! Snijd de paprika in reepjes en breng op smaak met peper, zout en extra vierge olijfolie.

5

Verhit vlak voor serveren de overige olijfolie in een koekenpan en bak hierin de groene peper, overige knoflook en de grote garnalen 2 – 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

6

Zet de grote pan met risottorijst op tafel of verdeel de risotto over diepe borden. Schep de paprikareepjes en de gebakken grote garnalen erop (vergeet de garnalen niet te pellen voor je opeet!). Garneer met de krulpeterselie en serveer met de limoenparten.