Wist je dat onze rijst en granen verpakking nu gemaakt is van papier? Door de verpakking bij het papier weg te gooien, kan deze eenvoudig gerecycleerd worden!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Paprika
1 stuk(s)
Knoflookteen
1 stuk(s)
Ui
10 gram
Krulpeterselie en oregano
170 gram
Witte langgraanrijst
1 pak(ken)
Tomatenblokjes
170 gram
Gehacktballetjes van de Vegetarische Slager
(BevatGlutenbevattende granen, Ei, SojaKan bevattenPinda's, Noten, Sesam)2 stuk(s)
Pruimtomaat
50 gram
Feta
(BevatMelk (inclusief lactose))400 ml
Groentebouillon
4 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Bereid de bouillon. Snijd de paprika in kleine blokjes. Pers de knoflookteen of snijd fijn. Snipper de ui. Verwijder de blaadjes oregano van de steel en snijd fijn.
Verhit 1 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelmatig vuur. Voeg de rijst, de ui, de knoflook en de blokjes paprika toe. Roerbak 2 - 3 minuten. Voeg dan de bouillon, de tomatenblokjes en de oregano toe en breng afgedekt aan de kook. Kook het geheel 15 - 18 minuten zachtjes of tot de rijst al het vocht heeft opgenomen en gaar is.
Verhit ondertussen 1 el olijfolie per persoon in een koekenpan en bak de vegetarische balletjes 6 minuten, of tot ze vanbinnen goed verhit zijn.
Snijd de pruimtomaat in parten. Snijd de krulpeterselie fijn. Verbrokkel de feta.
Haal de pan met tomatenrijst van het vuur en roer de parten pruimtomaat en de helft van de peterselie door de rijst. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de tomatenrijst over de borden en serveer met de vegetarische balletjes. Garneer met de overige peterselie en de feta.