HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconTomatenrijst Met Vegetarische Balletjes
topBanner
Tomatenrijst met vegetarische balletjes

Tomatenrijst met vegetarische balletjes

met paprika, feta en verse oregano

Lees meer

Wist je dat onze rijst en granen verpakking nu gemaakt is van papier? Door de verpakking bij het papier weg te gooien, kan deze eenvoudig gerecycleerd worden!

Labels:VeggieExtra groente
Allergenen :Glutenbevattende granenEiSojaMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Paprika

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Ui

10 gram

Krulpeterselie en oregano

170 gram

Witte langgraanrijst

1 pak(ken)

Tomatenblokjes

170 gram

Gehacktballetjes van de Vegetarische Slager

(BevatGlutenbevattende granen, Ei, SojaKan bevattenPinda's, Noten, Sesam)

2 stuk(s)

Pruimtomaat

50 gram

Feta

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

400 ml

Groentebouillon

4 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3605 kJ
Energie (kcal)862 kcal
Vetten39.0 g
waarvan verzadigd9.0 g
Koolhydraten94 g
waarvan suikers17.0 g
Vezels9 g
Eiwitten29 g
Zout5.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hapjespan met deksel
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Bereid de bouillon. Snijd de paprika in kleine blokjes. Pers de knoflookteen of snijd fijn. Snipper de ui. Verwijder de blaadjes oregano van de steel en snijd fijn.

2

Verhit 1 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelmatig vuur. Voeg de rijst, de ui, de knoflook en de blokjes paprika toe. Roerbak 2 - 3 minuten. Voeg dan de bouillon, de tomatenblokjes en de oregano toe en breng afgedekt aan de kook. Kook het geheel 15 - 18 minuten zachtjes of tot de rijst al het vocht heeft opgenomen en gaar is.

3

Verhit ondertussen 1 el olijfolie per persoon in een koekenpan en bak de vegetarische balletjes 6 minuten, of tot ze vanbinnen goed verhit zijn.

4

Snijd de pruimtomaat in parten. Snijd de krulpeterselie fijn. Verbrokkel de feta.

5

Haal de pan met tomatenrijst van het vuur en roer de parten pruimtomaat en de helft van de peterselie door de rijst. Breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de tomatenrijst over de borden en serveer met de vegetarische balletjes. Garneer met de overige peterselie en de feta.