Skip to main content
Thai beef salad met quinoa

Thai beef salad met quinoa

met koriander en limoen

4.2
(172)

Met dit recept tover je 268 gram groenten per portie op je bord.

Labels:
Eiwitrijk
Caloriebewust
Allergenen:
Selderij
Sesamzaad
Tarwe
Soja
Pinda's

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

120 gram

Gemarineerde steak

(Bevat: Selderij Kan bevatten: Melk (inclusief lactose), Ei, Mosterd, Soja, Gluten, Sesamzaad)

40 gram

Quinoa

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Komkommer

½ stuk(s)

Paarse wortel

1 stuk(s)

Tomaat

¼ head

Botersla

½ stuk(s)

Limoen

5 gram

Verse bladpeterselie en koriander

5 ml

Sesamolie

(Bevat: Sesamzaad)

10 ml

Sojasaus

(Bevat: Tarwe, Soja)

¼ stuk(s)

Knoflookteen

10 gram

Gezouten pinda's

(Bevat: Pinda's Kan bevatten: Sesamzaad, Noten)

Zelf toevoegen

1 el

Wittewijnazijn

½ tl

Suiker

¼ el

Zonnebloemolie

Voedingswaarden

Energie (kcal)513 kcal
Energie (kJ)2145 kJ
Vetten19.9 g
waarvan verzadigd3.3 g
Koolhydraten40.5 g
waarvan suikers9.5 g
Vezels7.6 g
Eiwitten39.6 g
Zout1.9 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Kleine kom
Saladekom
Kom
Rasp
Koekenpan
Aluminiumfolie

Instructies

Voorbereiden
1
  • Haal de biefstuk uit de koelkast (zie Tip).
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de quinoa. Kook de quinoa 10 - 12 minuten op middelhoog vuur. Giet af en laat afgedekt staan.
  • Snipper de ui.
  • Meng in een kleine kom de ui met per persoon: 1 el wittewijnazijn en 1/2 tl suiker. Laat staan tot verder gebruik.

Tip: Haal voor het beste resultaat de biefstuk 30 minuten voor het bakken uit de koelkast.

Salade mengen
2
  • Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten met een lepel. Snijd de komkommer in halve maantjes. Snijd de paarse wortel in dunne staafjes. Snijd de tomaat in blokjes. Snijd de botersla fijn.
  • Meng in een saladekom de quinoa, ui, komkommer, wortel, tomaat en botersla (zie Tip). 
  • Snijd de limoen in 4 partjes. Snijd de verse bladpeterselie en koriander fijn.

Tip: Houd je niet van rauwe ui door de salade? Bak de ui dan straks mee met de biefstuk.

Biefstuk bakken
3
  • Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de biefstuk 1 - 3 minuten per kant, of tot de gewenste gaarheid (zie Tip). Haal uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie.
  • Maak in een kom een dressing van per persoon: 5 ml sesamolie, 1 el sojasaus en het sap van 1 limoenpartje per persoon.
  • Rasp de knoflook boven de kom en roer goed door.
  • Hak de pinda's grof.

Tip: Rood: 1 - 2 minuten per kant. Half-doorbakken: 2 - 3 minuten per kant. Doorbakken: 4 - 5 minuten per kant.

Serveren
4
  • Verdeel de salade over diepe borden. Besprenkel met 2/3 van de dressing.
  • Snijd de biefstuk in plakken en leg in het midden van de salade. Besprenkel de biefstuk met de overige dressing.
  • Garneer met de verse bladpeterselie, koriander en de pinda's.
  • Serveer met 1 limoenpartje per persoon.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders